Frissen Zalából

2021.07.30. 14:00

A zalakarosi termáltó környezetének további fejlesztését tervezi az önkormányzat

Helyreállítása után új lendületet adnának a fürdőváros turisztikai szakemberei a termáltónak és ökopartnak, az erről szóló javaslatot a képviselő-testület is támogatta.

Horváth-Balogh Attila

A beérkezett ötletek mind-mind a termáltó és ökopart továbbfejlesztését célozzák

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Emlékezetes: a 2016-ban elkészült, a fürdő elfolyó termálvizét hasznosító turisztikai attrakciót 2018 tavaszán katasztrófa érte, ugyanis eltűnt medréből a víz. A vizsgálatok kiderítették, hogy a tó alatt húzódó vízelvezető rendszer sérülése okozta a bajt. Miután a szakemberek a hibát elhárították, és elvégezték a helyreállítást, 2019 szeptemberében újra feltöltötték a tavat, mely azóta ismét várja a látogatókat.

A beérkezett ötletek mind-mind a termáltó és ökopart továbbfejlesztését célozzák
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A város vezetése nemrég a turisztikai szektorban dolgozók véleményét kérte arról, hogy milyen irányba kellene továbbfejleszteni a gyönyörű természeti környezetet kínáló, ezért a rekreációra és a gyermekes családok kikapcsolódására alkalmas komplexumot. Számos javaslat érkezett, melyeket a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. véleményezett. Ezek közül javasolta például a tanösvény továbbfejlesztését, a nyírfák színes megvilágítását, a Kis-Balaton madárvilágának bemutatását, a közvetlen szomszédságban lévő fürdő műszaki létesítményeinek elköltöztetését, fás-ligetes környezet, illetve jógapark kialakítását, gyermekbarát eszközök bérlési lehetőségének biztosítását.

A képviselők egyetértettek abban is, hogy a hangok terét, a fények pavilonját a mostaninál jobban ki kell használni. Továbbá megbízták a fürdővezetést azzal, hogy vizsgálja meg az említett műszaki létesítmények máshol történő elhelyezését, valamint a tóra nyíló vendéglátó egység megvalósításának esélyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában