drve

2021.07.18. 13:00

A tó partján pihentek a diákok

A Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) ingyenes gyermektábort szervezett a kistolmácsi tó partján rászoruló gyerekeknek. A fiataloknak a zenei képzés mellett számos szórakoztató program kínált felhőtlen kikapcsolódást.

Benedek Bálint

A szervezet állami finanszírozással évek óta működtet egy tanodát, melynek a költségvetése lehetővé teszi a gyerekek nyári táboroztatását. Egy másik projekt keretében pedig jellemzően roma származású muzsikusok jóvoltából zenei képzésben is részesülhettek a fiatalok. A résztvevő 40 diák jellemzően nagykanizsai általános iskolák tanulója, közülük néhányan nevelőotthonban élnek. Mindegyiküknek óriási élményt jelentett a tóparton pihenni, kikapcsolódni.

- A rendőrség munkatársa drogprevenciós előadást tartott, és hasznos tanácsokkal látta el a csapatot – mondta Tejfel József, a DRVE elnöke. – A tűzoltó-bemutatót is nagyon élvezték a gyerekek, ahogy az autentikus cigány muzsika is tetszett nekik. A zenészek éneket tanítottak, de beszéltek a hangszerekről is. Nagyon népszerűek a játékos vetélkedők és a képességfejlesztő foglalkozások. Szeretnénk egyfajta mintát, értékrendet mutatni számukra, amit a jövőben hasznosíthatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában