Frissen Zalából

2021.07.30. 13:00

A ramocsai táborban két hétre átvállalták a gyerekek felügyeletét

Naponta változó helyszínnel szervezett napközis tábort általános iskolás diákok számára a csesztregi családsegítő szolgálat és a környező települések közművelődési asszisztense, Gerencsér Bernadett. A kéthetes programra olyan gyermekeket vártak, akiknek nyári felügyelete nehézséget okozott a szülők számára.

Gyuricza Ferenc

A tábort első alkalommal szervezték meg, ám a családsegítő szolgálatnak már korábban is voltak nyári programjai. Durst-­Bartha Andrea elmondta: míg korábban a szociálisan rászoruló gyermekeknek biztosították a lehetőséget, most olyanokat is fogadtak, akiknek szülei, nagyszülei is dolgoznak. Ennek köszönhetően a létszám is gyarapodott, így naponta 17-18 gyermek vett részt a rendezvényeken.

– A tábort naponta változó helyszínen szerveztük meg, Kerkafalva, Felsőszenterzsébet, Magyarföld és Ramocsa fogadott bennünket – magyarázta a családsegítő. – Általában ezen falvak közösségi tereiben rendezkedtünk be, oda szerveztük a programjainkat. A szülőknek csak az étkezés költségeihez kellett hozzájárulniuk, minden mást biztosítottunk a gyermekek számára.

A tábor résztvevői a ramocsai faluház előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Gerencsér Bernadett mindezt azzal egészítette ki, hogy a tábor mottója az újratervezés volt, hiszen jól látszott a gyermekek társas-szociális kapcsolatain, hogy a pandémiás időszak okozta bezártság őket is alaposan megviselte. Ezért a programokat is igyekeztek úgy összeállítani, hogy több legyen a társas tevékenység, olyan élményekhez juttassák a diákokat, amik segítenek a kapcsolatok újraépítésében és megszilárdításában. Ebben a csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola pedagógusai is segítségükre voltak, akik animátorként működtek közre a programban, de voltak más segítőik is. A táborban szabadidős programokkal, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal foglalták le a diákokat, emellett arra is törekedtek, hogy a két hét alatt hasznos információkkal bővíthessék tudástárukat a résztvevők.

– Tőlünk azt kérték, hogy biztosítsunk helyet a tábornak – folytatta Ramocsa polgármestere, Jankovics László. – Ennek örömmel igyekeztünk eleget tenni, így két napot is nálunk töltöttek a gyerekek. És ha már jöttek, nem fogadhattuk őket üres kézzel, dödöllét és palacsintát is sütöttünk a számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában