Frissen Zalából

2021.06.23. 08:00

Vendégül látják a hősöket Gyenesdiáson

Egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját köszöni meg a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület (GYTE) azzal, hogy tagvállalkozásai felajánlásával ingyenes szállást és számos kedvezményt kínálva vendégül látja őket.

ZH

Szánti Istvánné üdvözli a vendégeket Fotó: GYTE

Szombaton érkeztek és vasárnapig pihennek a településen a családok a GYTE a Hősök Gyenesdiáson nyaralnak akciója keretében

Az egyesület közleménye szerint a „legnagyobb áldozatot az egészségügyben dolgozóktól követelt a járvány; láttuk, tapasztaltuk, hogy odaadó munkájukat akár életük kockáztatásával végezték. Egyesületünk egyhetes nyári vendéglátás formájában találta meg a megfelelő módot arra, hogy kifejezhessük hálánkat, és a nehéz hétköznapokba egy kis örömöt vigyünk.”

Szánti Istvánné üdvözli a vendégeket Fotó: GYTE

Az ország különböző részéről érkező egészségügyi dolgozókat és családtagjaikat ünnepélyesen fogadták a rendezvénytéren. Az egyesületi összefogásnak köszönhetően 11 szálláshely 55 főt lát vendégül, és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara támogatásával még 23 fő kapott lehetőséget a nyaralásra. A 78 vendég közül 38-an egészségügyi dolgozók, akik a frontvonalban harcoltak, Covid-ellátásban vettek részt a nehéz időszakban, a többiek hozzátartozók.

A házigazda GYTE részéről Szalóky Szilvia és Gál Lajos polgármester köszöntötte őket, és hálájukat fejezték ki az áldozatos munkáért. Az akcióban együttműködő szakdolgozói kamara részéről Szánti Istvánné járóbeteg-ellátásért felelős alelnök beszélt a program fontosságáról az egészségügyben dolgozók szemszögéből. A jelenlévők belépőket, utalványokat is kaptak, így a szállás biztosítása mellett az egyesületi összefogásnak, a szolgáltatók felajánlásának köszönhetően számos élményben lehet részük a hősöknek Gyenesdiáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában