Frissen Zalából

2021.06.25. 07:00

Tíz éve alakult meg a lenti nyugdíjasok klubja

Megalakulásának 10 éves jubileumát ünnepelte a városi művelődési központban szerdán a Civil Nyugdíjasklub.

Korosa Titanilla

Dr. Kocsis Gyula díszoklevelet ad át Császár Dezsőnek Fotó: Korosa

Az esemény, melyen a lovászi és a csesztregi társklubok is képviseltették magukat, közös énekléssel kezdődött, ezután Császár Dezső, a klub elnöke szólt részletesen a szervezet elmúlt 10 évéről.

Elmondta, hogy az alapító tagok közül 17-en ma is tagjai a klubnak, jelenleg a taglétszám 37 fő, és folyamatosan vannak jelentkezők. Arra törekednek, hogy olyan programokat szervezzenek, amelyeken a tagok szívesen részt vesznek.

Évente körülbelül 15 saját eseményt tartanak, köztük előadásokat különféle témákban, megtartják egyebek mellett a nőnapot, férfinapot, farsangi mulatságot, karácsonyi műsort, szerveznek vetélkedőket, sportnapot, működik a gyalogló idősklub, illetve a társklubok rendezvényein és a városi eseményeken is jelen vannak. Emlékezetesek a kirándulások is.

Császár Dezső arról is beszélt, hogy a klub keretein belül alakult meg a Nefelejcs Dalkör, mely később önálló csoporttá vált. A sikerek közt említette a klubelnök, hogy Kerese Sándor tagtársuk egyedüli lenti résztvevőként szép eredményeket ért el az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? rendezvényein szájharmonika előadásaival. Működött emellett a hölgyek kézműves csoportja, amelynek tagjai kiállításon is megmutatták alkotásaikat. A tagok a járvány alatt is tartották a kapcsolatot telefonon és a közösségi oldalon, odafigyeltek egymásra, és az online térbe helyeztek át programokat.

Az ünnepségen jelen volt Drávecz Gyula alpolgármester és dr. Kocsis Gyula, az Életet az éveknek Nyugdíjas Szövetség megyei elnöke, aki díszoklevelet adott át a lenti klub vezetőjének. Zárásként Császár Dezső nyújtott át emléklapokat a klub támogatóinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában