Frissen Zalából

2021.06.08. 17:00

Településmarketingre is használják a felvételeket Bödeházán

Nemrég fotósorozat készült a településről, valamint az ott élőkről az önkormányzat kezdeményezésére.

Korosa Titanilla

A falufotózáson részt vevő bödeháziak egy csoportja

Fotó: Korosa Titanilla

Bedő Andrea, a hetési falu polgármestere elmondta: Bödeháza jelszava a hagyomány és fejlődés. Ennek a gondolatnak a jegyében tervezte meg a község képviselő-testülete szabad téren, a kultúrpajtában a fotózást a járványhelyzet miatt idén is elmaradt Hetés vendégül lát! program helyett.

– Háromórás idősávon belül érkezhetett a falu lakossága a régi falusi fotózásokat idéző programra – tudtuk meg a polgármestertől. – Arra az időre emlékeztünk, amikor még nem voltak mobiltelefonok, fényképezőgépek a családokban és fényképész járta a falvakat, hogy megörökítse az ott élőket. Felállította a díszletet, aki pedig fényképezkedni akart, az csinosan felöltözött, és a gép elé járult – így készültek nagyanyáink gyönyörű portréi. Manapság sokan fotóznak, sok fotó, szelfi készül, de nem hívatjuk elő őket papírra, csak valamilyen digitális adathordozón várják, hogy megnézzük őket.

A falufotózáson részt vevő bödeháziak egy csoportja

Bödeházán új hagyományként szeretnék meghonosítani a falusi fotózást. Az első alkalomra a településhez, a tájhoz illő hátteret, helyszínt alakítottak ki sok-sok kellékkel.

– Elhoztak a falubeliek a kultúrpajta alá népi mintás padot, hatalmas virágcsokrot, bőröndöt, gyertyatartót, képkereteket, labdát, kerékpárokat, sőt a falugondnok, Baranyai János egyik kézhez szoktatott tyúkja, valamint a falu kutyája, Pityör is szerepet kapott – folytatta Bedő Andrea. – Bollér Krisztina fényképész több száz képet készített, melyekből családonként kettőt nyomtatásban is megkapnak a lakók, s mivel az okos falvak irányába törekszünk, az eredeti digitális felvételekből mindenki annyi papírképet készíttethet, amennyit szeretne. A képeket felhasználjuk településmarketingre, melyhez minden jelenlévő hozzájárult.

A jó hangulatú fotózás után a nyitott közösségi térben ezen a napon a csocsóasztal is használatban volt, a kemencében pedig langali sült a megéhezett portréalanyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában