Frissen Zalából

2021.06.28. 15:00

Mintegy háromszáz fő vett részt a Pacsa-hegyi bagolytúrán

Huszonkét csapat tagjaként mintegy háromszáz fő vett részt azon a bagolytúrán, amelyet immár ötödik alkalommal szerveztek meg a város melletti dombhátak egyikén, a Pacsa-hegyen. Az esti-éjszakai túrára vállalkozókra mintegy 3,7 kilométeres táv, illetve öt állomás várt.

Gyuricza Ferenc

A talicskában Bödör Bence, mögötte Katavics Gergő

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Hári Gábor fő szervező lapunknak elmondta: a bagolytúra nemcsak amiatt örvend nagy népszerűségnek, mert gyönyörű természeti környezet, illetve tréfás és játékos feladatok várnak a részt­vevőkre, hanem azért is, mert remek közösségi program. Összehozza a város lakosságát, a feladatok teljesítése előtt és után van lehetőség beszélgetni egymással, ehhez a helyi Borbarát Kör Egyesület támogatásával a vacsoráról is gondoskodnak a szervezők, és természetesen a zenéről sem feledkeznek meg.

A talicskában Bödör Bence, mögötte Katavics Gergő
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A feladatokat ezúttal is igyekeztünk úgy összeállítani, hogy könnyedén és nehezebben teljesíthetők egyaránt legyenek köztük, s a túra során az ügyességükről, a leleményességükről, de a tudásukról is számot adhassanak a résztvevők – tette hozzá Hári Gábor. – A csapatok egymás után indultak el, elsőként azok, amelyekben gyerekek is voltak, ők még azt megelőzően beértek a célállomásra, hogy teljesen ránk sötétedett volna.

A fentieknek megfelelően ezúttal is a Menő Menő Csapat vágott neki elsőként a távnak. A résztvevők legfiatalabbjai, Bödör Bence és Katavics Gergő elmondták: az ügyességi feladatokkal, például a talicskázás közbeni célba dobással nem akadtak gondjaik, ám a madárhangok felismerése és a különböző italok illat- és ízminta alapján való azonosítása nehezen ment. Utóbbinál a felnőttek is kudarcot vallottak, a banánból készült pálinka mindenkin kifogott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában