Frissen Zalából

2021.06.21. 12:56

Megújul a zalakarosi általános iskola tornaterme

Jelentős fejlesztés valósul meg a fürdőváros általános iskolájában.

Horváth-Balogh Attila

20210617, Zalakaros, Felújítják a zalakarosi iskolát. Földi Balázs és Március Dániel a szigetelést készítik. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Fotó: Szakony

Mint arról a Nagykanizsai Tankerületi Központ érdeklődésünkre lapunkat tájékoztatta: a jelentős beruházásra, a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének, tornaszobájának fejlesztésére a Magyar Falu Program keretében nyertek 41,7 millió forintnyi támogatást. A támogatás mértéke 100 százalék. A pályázat keretében megvalósul az iskola tornateremének homlokzati hőszigetelése és a tető szegélyezése. A meglévő fa tetőszerkezet-részt az azbesztpala fedéssel együtt elbontják, az attika tetején OSB lap épül be az új falszigetelés síkjához igazítva. Az OSB lapra szigetelőlemez kerül, majd új szegély készül. A munkaterületet a kivitelező május 5-én vette át, s a kivitelezés az időjárás függvényében várhatóan szeptember elsejéig befejeződik.

Fotó: Szakony

Novák Ferenc polgármester üdvözli a beruházást, amely egy már hosszú ideje húzódó problémára jelent megoldást.

- Küllemét tekintve hosszú éveken át az egyik legrosszabb állapotú épületünk volt a tornaterem – bocsátotta előre Novák Ferenc. – Az előző években ablakcserékre került sor, sikerült megszüntetni a beázásokat, most pedig a falazat hőszigetelése, vakolása és színezése után végre lekerülhetnek az omlásveszélyre és a hulló vakolatra figyelmeztető feliratok. A szakemberek a korábban a tetőt szegélyező, úgynevezett takarószoknyát is elbontották, így a tornaterem arculata jelentősen, azt gondolom, hogy pozitív irányba változik. Mindemellett megoldódik az épület északi oldalán a vízelvezetés kérdése is.

A polgármester azt is elmondta: nyilvánvalóan, van még tennivaló az iskolaépület vonatkozásában, de a tornaterem ügye ezzel a beruházással rendeződni lászik, ami nagy előrelépés.

- A beruházás összességében nemcsak esztétikumot jelent, hanem energiatakarékosságot, új arculatot és biztonságos üzemeltetést is – tette hozzá végül Novák Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában