Frissen Zalából

2021.06.15. 16:00

Megtartották a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola gálahangversenyét

A minap rendezték meg a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola versenyen szerepelt növendékeinek gálahangversenyét a falu Keresztelő Szent János-­templomában.

Horváth-Balogh Attila

Végh Csanád Mihály, Proszenyákné Gróf Mónika, Proszenyák Zsolt István, Balassa Levente János, Végh Ágoston Lajos, Pókecz-Kovács Bence és Friman Martin Fotó: Kocsisné Varga Ivett

Fotó: SANDOR@SIMONITS

Proszenyák Zsolt István intézményvezető elmondta: az iskola először szervezett hasonló koncertet, mellyel hagyományt teremtenének. A műsorban Balassa Levente János (tenorkürt), Pókecz-Kovács Bence (tenorkürt), Végh Csanád Mihály (vadászkürt) és Végh Ágoston Lajos (trombita) lépett fel, akiket zongorán kísért Proszenyákné Gróf Mónika. A növendékeket Friman Martin készítette fel.

Végh Csanád Mihály, Proszenyákné Gróf Mónika, Proszenyák Zsolt István, Balassa Levente János, Végh Ágoston Lajos, Pókecz-Kovács Bence és Friman Martin Fotó: Kocsisné Varga Ivett

– A vírushelyzet miatt növendékeink több mint egy éve nem szerepeltek közönség előtt, a zenei versenyekre is online módon került sor – tudtuk meg Proszenyák Zsolt Istvántól. – A digitális oktatás bevezetése és a vírushelyzet okozta szigorítások ellenére tanítványaink töretlenül készültek a megmérettetésekre, és szép eredményeket értek el. Az online keretek között megrendezett szombathelyi 19. Sistrum kürt- és mélyrézfúvós regionális versenyen rézfúvós növendékeink, Balassa Levente János és Pókecz-Kovács Bence ezüst, Végh Csanád Mihály pedig arany minősítést ért el. A versenyen az őket zongorán kísérő Proszenyákné Gróf Mónika különdíjat vehetett át. Végh Ágoston Lajos pedig bejutott az ugyancsak online 15. Országos Lubik Imre Trombitaverseny döntőjébe, és korcsoportjában az előkelő 2. helyezést érdemelte ki. Ezek az eredmények is bizonyítják növendékeink és tanáraink kitartását, zeneszeretetét.

Az intézményvezető hozzátette: nagy öröm volt mindannyiuknak, hogy növendékeik hosszú idő után ismét közönség elé léphettek, és remélik, hogy a következő tanévben már nem kell tervezett programokat, fellépéseket lemondaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában