Frissen Zalából

2021.06.04. 15:00

Megdöntötték az eddigi tórekordot Zalalövőn

Közel húsz kilogrammal döntötte meg az eddigi tórekordot a Borostyán-tavon a helyi horgászegyesület egyik tagja. Császár Csabának csütörtök este valóban kapitális méretű harcsát sikerült kiemelnie a vízből.

Gyuricza Ferenc

Császár Csaba (jobbról), valamint a mérlegelésnél segédkező testvére, Császár Balázs (középen), és Szabó Ferenc a kapitális méretű hallal

Fotó: Borostyán HE

A helyi pecások szerint a zalalövői Borostyán-tóban több hatalmas harcsa is él. Császár Csaba azon horgászok közé tartozik, akik kitartóan próbálkoztak velük. Csütörtök este a tó középső részén horgászott úszós szerelékkel, giliszta és nadály csalival, amire rá is csapott az egyik ragadozó. Az egyedül horgászó Császár Csabának fél órás fárasztás után sikerült a víz felszínére felhoznia, ám kiemelni már nem tudta, egy arra sétáló, ismeretlen fiatal pár volt ebben a segítségére. A horgász szerint már akkor látszott, hogy új tórekord született, ám a mérlegelés minden várakozást felülmúlt: a hal 82 kilogrammot nyomott, s 208 centiméter hosszú volt.

Császár Csaba (jobbról), valamint a mérlegelésnél segédkező testvére, Császár Balázs (középen), és Szabó Ferenc a kapitális méretű hallal
Fotó: Borostyán HE

Pék Ferenc, a Borostyán Horgász Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: az eddigi tórekord mintegy 55 kilogramm volt. A helyi horgászok azt is állítják: szinte teljesen biztos, hogy van még hasonló méretű harcsa a 35 hektár vízfelületű tóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában