Frissen Zalából

2021.06.03. 10:00

Júliusban tábor lesz a kanizsai állatmenhelyen

A jogszabályi követelményeknek megfelelően újra kinyitott a látogatók és az örökbefogadók előtt az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai állatmenhelye. Az egyesület júliusban megszervezné népszerű gyermektáborát.

Benedek Bálint

Időszerűvé vált a modernizálás, mutatja Skanecz Tamás

Fotó: SZA

Az elképzelésekről a civil szervezet elnökségi tagja, Skanecz Tamás beszélt. Elmondta: ahogy korábban is, hétfőtől vasárnapig 8.30-tól 15.30 óráig várják a látogatókat, 11 órától az önkéntes kutyasétáltatókat is fogadják. A menhelyen jelenleg közel 100 kutya és 25 macska vágyik új otthonra és szerető gazdára.

– Aktuális lesz az egyik kennelsor felújítása, az elválasztó drótkerítést téglára cserélnénk, most erre igyekszünk megtalálni az anyagi forrást – folytatta. – Szerencsére a lezárások alatt sem feledkeztek meg rólunk az állatbarátok, hiszen civil felajánlásokból kaptunk tápot, s azóta is rendszeresen érkezik utánpótlás, aminek mindig nagyon örülünk, ahogy az állataink is.

Időszerűvé vált a modernizálás, mutatja Skanecz Tamás
Fotó: SZA

Az egyesület szervezésében július 12-től megrendezik az ifjú állatvédők napközis táborát, melyre a 10 évnél idősebb gyerekek a menhely ismert elérhetőségein, Facebook-oldalán keresztül még jelentkezhetnek. Skanecz Tamás hozzátette: a részt vevő fiatalok mindegyike választhat egy kutyát magának, mellyel egész héten foglalkozik. Például megtanítja a vezényszavakra, vagy épp pórázon sétáltatja, illetve hallhatnak különféle, a természetvédelemmel kapcsolatos érdekes előadásokat, továbbá megismerhetik a menhely működését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában