Frissen Zalából

2021.06.25. 07:00

Ismét megtartották a szakmák táborát a Széchenyi István Technikumban

A szakmák táborát harmadik alkalommal szervezte meg a Széchenyi István Technikum.

Jóna István

Az idei egyhetes táborra re­kord­számú jelentkezés érkezett, ami jól mutatja, hogy a gyerekeket érdekli a szakképzés. Csütörtökön délelőtt a Széchenyi István Technikumban Némethyné Lövey Zsuzsanna igazgató elmondta, hogy idén 40 felső tagozatos gyermek jelentkezését tudták elfogadni, akiket napi két turnusban, egy délelőttiben és egy délutániban táboroztatnak.

– Mindennap egy szakma köré csoportosultak a foglalkozások. Az első napon az elektrotechnika-ágazat szakmáival ismerkedtek a résztvevők, majd egy könnyed sportnap következett, hiszen mégiscsak nyár van. Szerdán a villamosság, majd az építészet és végül az informatikai ágazat került terítékre – tájékoztatott az intézményvezető.

 

A tábor célja a különböző szakmák megismertetése volt a diákokkal. A gyerekek 5-6 fős csoportokban, forgószínpadszerűen, a szakmákon belül többféle művelettel ismerkedtek. Mi az építészeti napba kapcsolódtunk be, az iskola oktatói a tervezést és a mozaik­csempe használatát mutatták be, az udvaron pedig hőszigetelő zsaluelemekből egy kisebb házat is felépíthettek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában