Frissen Zalából

2021.06.10. 07:00

Ismét jelentős szakaszon cserélnek gázvezetékeket Zalaegerszegen

Pénteken ismét jelentős szakaszon, a Juhász Gyula utcában kezdi meg a gázvezetékek rekonstrukcióját az E.ON.

ZH

A Rákóczi Ferenc utcában egy hete dolgoznak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A gázelosztó hálózat rekonstrukciója részeként június 1-je óta a Rákóczi Ferenc utcában zajlanak munkálatok, június 11-től a Juhász Gyula utcában a Radnóti Miklós és Holub József utca közti szakaszon kezdi meg a gázelosztó vezetékek cseréjét az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. A munkálatokkal érintett területen ezért sebességkorlátozásra, félpályás útlezárásokra és forgalomelterelésre kell készülni.

A Rákóczi Ferenc utcában egy hete dolgoznak
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Juhász Gyula utcában 650 méteres szakaszon a régi, elavult acélcsöveket cserélik ki műanyag vezetékekre. Ez több ütemben történik, az elkészült szakaszokon a felbontott útburkolatot ideiglenesen helyreállítják, az útzárat feloldják az autóforgalom számára.

Az ideiglenesen helyreállított szakaszokat sebességkorlátozás mellett használhatják majd az arra közlekedők. A munka alatt a lakók közlekedését biztosítják. A felbontott útszakasz végleges helyreállítása egy későbbi időpontban, szintén forgalomkorlátozás mellett fog történni.

A rekonstrukció alatt a földgázszolgáltatás elérhető, mindössze az átkötések idején, rövid időre kell a szolgáltatás szüneteltetésére számítani. Ennek időpontjáról a gázszolgáltató időben értesíteni fogja az érintetteket.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/igy-all-a-rakoczi-uti-gazvezetek-rekonstrukcio-zalaegerszegen-videoval-5288878/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában