Frissen Zalából

2021.06.04. 17:01

Így telt a nemzeti összetartozás napja a zalaegerszegi Eötvös-iskolában

A zalaegerszegi Eötvös József Általános iskola is megemlékezést tartott ma a Nemzeti Összetartozás Napján. Ebből az alkalomból az intézmény 110 diákja énekelte el 11 órakor Szarka Tamás énekes-dalszerző felhívására a Kézfogás című dalt. Az iskola öt végzős osztálya és az énekkar működött közre.

Mozsár Eszter

Fotó: Eötvös József Általános iskola

Szerkesztőségünket az énekkar vezetője, Standi Gyuláné kereste meg, aki elmondta: az évfolyam diákjai korábban 2019-ben már részt vettek ezen a programon, az iskola előtt, valamint a Parlament előtt is énekeltek. Mivel a pandémia miatt a gyerekeknek nem volt lehetősége részt venni a Határtalanul program külföldi utazásán, így csatlakoztak lélekben a határon túli magyarsághoz.

Fotó: Eötvös József Általános iskola
Fotó: Eötvös József Általános iskola
Fotó: Eötvös József Általános iskola

Az énekkarosoknak nem volt ismeretlen a fent említett dal, mivel már szerepelt az iskola hagyományos Eötvös-műsorában. Akkor Böjte Csaba ferences atya medgyesi házából, Erdélyből érkeztek vendégszereplők, s közösen énekelték néhány éve ezt a szerzeményt. A diákok és pedagógusok, valamint a hallgatóság számára akkor és most is felemelő pillanat volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában