szakképzés

2021.06.26. 07:00

Idén is megszervezték a szakmák táborát a zalaegerszegi Széchenyi István Technikumban

Az idei egyhetes táborra rekordszámú jelentkezés érkezett, ami jól mutatja, hogy a gyerekeket érdekli a szakképzés. Némethyné Lövey Zsuzsanna igazgató elmondta: 40 felső tagozatos gyermek jelentkezését tudták elfogadni, akiket napi két turnusban, egy délelőttiben és egy délutániban táboroztatnak.

Mindennap egy szakma köré csoportosultak a foglalkozások. Az első napon az elektrotechnika-ágazat szakmáival ismerkedtek a résztvevők, majd egy könnyed sportnap következett. Ezt követően a villamosság, majd az építészet és végül az informatikai ágazat került terítékre. A tábor célja a különböző szakmák megismertetése volt a diákokkal. A gyerekek 5-6 fős csoportokban, forgószínpadszerűen, a szakmákon belül többféle művelettel ismerkedtek. Az építészeti napon például az iskola oktatói a tervezést és a mozaikcsempe használatát mutatták be, az udvaron pedig hőszigetelő zsaluelemekből egy kisebb házat is felépíthettek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában