madárgyűrűzés

2021.06.16. 21:00

Idén is meggyűrűzik a zalai gólyafiókákat

Fehérgólya-fiókák gyűrűzését végzik a hét második felében megyénkben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Gyuricza Ferenc

Az előzetes ütemterv szerint csütörtökön (június 17.) reggel nyolc órakor Zalaszántón kezdenek, majd 10 órától Zalaszentgrót, 11.45-től pedig Pakod következik a sorban. Délután fél egykor Zalaszentivánon, egy órától Zalaegerszeg több pontján, majd 15 órától Teskándon végzik a gyűrűzést. Pénteken reggel nyolc órakor Nován indul a körút, majd egy órára rá Lenti következik. 9.45-kor Rédicsen, 10.30-kor Reszneken, 12 órától pedig Bagladon lesz megtekinthető a gyűrűzés.

A délután folyamán még két helyszínre látogatnak el, 13.30-kor Csesztregre, egy órával később pedig Pórszombatra érkeznek a természetvédelmi szakemberek. Az időpontok tájékoztató jellegűek, amennyiben egyes helyszíneken előbb végeznek a madarak gyűrűzésével, úgy rögtön mennek is tovább a következő fészekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában