Frissen Zalából

2021.06.16. 14:00

Kehidakustány már felkészült a vendégfogadásra

Az önkormányzat számára létfontosságú az idegenforgalom, mert a legnagyobb adóbevételre a vendégfogadásból tesz szert. Lázár István polgármester reméli, hogy ez a jövőben is így lesz.

Szalay Csaba

A község címerét két magánszemély készíttette, mutatja Lázár István Fotó: Szalay Csaba

-A visszaesés mindenhol érezhető volt az országban, de mi nem panaszkodunk, hanem megpróbálunk továbblépni. A legjobb, ami történt, amire nem emlékszem, hogy korábban lett volna példa, hogy azok a vendégvárók, szobáztatók, akik pályáztak, mind kaptak egy nagyobb összeget, amiből felújították az apartmanokat – mondta Lázár István.

A járvány előtti időszakhoz képest nem változott a magánszállásadók és a szálláshelyek száma Kehidakustányban, jelenleg is 142 szálláshelyen fogadják a vendégeket. A nyári hónapokban annyian vannak, hogy elkelne még egy szálloda a településen, fogalmazta meg a polgármester. Már folyamatosan érkeznek az oltási igazolvánnyal rendelkező vendégek, a fürdő és a szálloda is működik. Az önkormányzat a bevételkiesés miatt jelenleg csak pályázati pénzből képes beruházásokat megvalósítani.

A község címerét két magánszemély készíttette, mutatja Lázár István Fotó: Szalay Csaba

A tavaly elkezdett járdaépítés folytatódik, pályázatot adtak be útépítésre, csapadékvízelvezetésre, zártkerti utak javítására. Várják a pályázati lehetőségeket a rendezvényekre is. A szépen berendezett tájház és a Mariska udvar, valamint a Deák-kúria rendes nyitvatartás szerint látogatható. A Múzeumok éjszakájához a kúriával csatlakoznak. A két településrész, Kehida és Kustány határában álló remetetemplomrom kavicsos úton megközelíthető, az odaépített kis pavilonnál tartják az augusztus 20-i ünnepet.

Most is látogatható a felújítás alatt lévő Deák-kút. Itt pihenőhelyet alakítottak ki, és lejárót készítettek a mozgáskorlátozottaknak. A Sümeg és Búcsúszentlászló közötti zarándokút, a Mária-út új állomása a kustányi hegyen felállított fénykereszt, ahonnét csodás panoráma tárul a látogatók elé. Ez az út érinti az ország legöregebb, hatalmas berkenyefáját, és elhalad az önkormányzat felújítás alatt álló pincéje, valamint nemrég létesített berkenyése mellett.

A látogatókat szolgálja a pályázati támogatásból tavaly beszerzett környezetbarát, elektromos -városnéző- autóbusz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában