képzés

2021.06.16. 09:00

Falugondnoki képzés indult Zalában

A szociális törvény januári módosítása ad lehetőséget arra, hogy a falu- és tanyagondnok-hálózat tagjainak kötelező képzését mostantól a Zala Megyei Önkormányzat égisze alatt valósítsák meg.

zaol.hu

A négyhetes, 170 órás program nemrég indult útjára a megyeházán, 22 résztvevővel, őket dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, kérve a tanulókat, tekintsék partneri viszonynak a következő hetek együttműködését, támaszkodjanak a munkájukhoz szükséges, itt megszerezhető tudáshoz az előadókra. Utalt a felelősségre, mely a települések különböző korú lakóinak szolgálatához elengedhetetlen.

A zalai falu- és tanyagondnoki hálózat 190 főből áll, a mostani megyei önkormányzati képzésben részt vevőkkel együtt összesen 209 zalai településen van jelen. A képzés egészségügyi, rendőrségi és egyéb elméleti előadások mellett terepgyakorlatot is magában foglal, amelyet több megyebeli településen végeznek el, naplót vezetve a tapasztalatokról. Képességfejlesztő kommunikációs tréner is foglalkozik velük, majd 16 oldalas záródolgozatot írnak, amelyről vizsgabizottság előtt is számot adnak, a tervek szerint július végén. Az első előadást, mely az állam és az önkormányzatok működéséről szólt, dr. Mester László, a megyei önkormányzat főjegyzője tartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában