Frissen Zalából

2021.06.08. 17:30

Ezeken a zalai helyszíneken forgatták a TV2 új kalandrealityjét, a Totemet

Ismerős zalai tájak bukkannak fel a TV2 Totem című, saját fejlesztésű produkciójában. Megkeresésünkre a műsor két kreatív producere, Oláh Ákos és Katona Andor árult el részleteket a forgatásról. 

Ujvári Klaudia

A gyenesdiási bánya

Fotó: TV2

Ki lesz a vadon ura?

Szarvasok vagy farkasok? E két ikonikus totemállat örök rivalizálása szolgál a Totem alapjaként. Dacolva a nomád körülményekkel, valamint a természet nyújtotta kihívásokkal, két hét fős sztárcsapat, egy-egy instruktor vezetésével kincskeresésre indul. Céljuk, hogy megszerezzék a hét misztikus erővel bíró kristályt, és ezzel a vadon urának járó 10 millió forintos elismerést. A vadonatúj kalandreality műsorvezetője nem más, mint Ördög Nóra.

Ördög Nóra műsorvezetőként kalauzolja majd a nézőket
Fotó: TV2

A kiválasztás

Oláh Ákostól és Katona Andortól megtudtuk: az előkészítés során a Bakony, továbbá a Balaton-felvidék több csodás térségét is bejárták a Bakonyerdő Zrt. segítségével.

- Gyenesdiást az elsők között jelöltük ki. Azonnal beleszerettünk az egykori bánya gyönyörű, fehér falaiba és a lehetőségbe, hogy tökéletes, kellően zárt, mégis nagyon természetközeli helye lehet a táborunknak. Vindornyaszőlős szintén az elsők között volt, hiszen a sziklafolyosó lélegzetelállító, mindenképpen meg szerettünk volna mutatni a nézőinknek. Ugyanakkor a szélsőséges áprilisi időjárás ellehetetlenítette, hogy más helyszíneken forgassunk, ezért a környéken kerestünk szép völgyeket, így esett a választásunk Cserszegtomajra és Vállusra.

A Vindornyaszőlős és Nagygörbő között elhelyezkedő sziklafolyosó
Fotó: Bohár Vivien

Gyenesdiás domináns

A Totemben előforduló Zala megyei színhelyek közül a leghangsúlyosabb Gyenesdiás, ahol a régi bánya területén a szereplők jurtatáborát építették fel.

- A kalandorok a forgatás alatt itt éltek, a két csapatnak 1-1 jurtája volt, illetve az instruktoraiknak 1 parancsnoki jurtája. Gyakorlópályát is kialakítottunk, ahol a szereplők felkészülhettek a rájuk váró fizikai kihívásokra – részletezték. – A műsor nyitányának, vagyis az intrónak egy részét Cserszegtomaj mellett vettük fel, az első kincskeresés helyszíne pedig a vindornyaszőlősi sziklafolyosó, a Bazalt utca volt, ahol a mese szerint a Levegő Kristályát kellett megtalálniuk a hírességeknek. Egy későbbi kincskeresés színteréül a Vállus melletti erdő és patakvölgy szolgált, ezen a helyen a Bátorság Kristályát lelhették meg a játékosok – tették hozzá a kreatív producerek.

A gyenesdiási bánya
Fotó: TV2

Uhu miatt költöztek

A produkció forgatása 28 napot vett igénybe, előtte 4 napig tartott az előforgatás a már fent említett településeken. Ezalatt természetesen a nemzeti parkok és minden tájvédelmi szerv javaslatait, ajánlásait méltányolták.

- Gyenesdiáson eredetileg a nagyobb bányába terveztük a tábort, de az ott élő uhu miatt átköltöztünk a kisebbe. Nagyon sok ilyen szempontot figyelembe vettünk. Minden helyszínen szemétszedéssel kezdtünk, majd azzal is fejeztük be a munkát – jegyezték meg.

Segítőkész helyi önkormányzatok

Végül kitértek arra, hogy rengeteg segítséget kaptak a helyi önkormányzatoktól.

- Hálásak vagyunk ezért. Nemcsak kilátogattak az építési, előkészületi munkák során, de azzal is segítettek minket, hogy a közösségi oldalakon felhívták a figyelmet a lezárásokra, értesítették a helyi közösségeket arról, hogy mettől meddig leszünk a környéken. Mindenkitől türelmet, megértést kértek az esetleges kellemetlenségek miatt. Mindenhol pozitív hozzáállást tanúsítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában