Frissen Zalából

2021.06.16. 11:00

Együttműködési megállapodást kötött a Lenti önkormányzata és a Magyar Autóklub

Együttműködési megállapodást kötött a város önkormányzata és a Magyar Autóklub. Cél a közlekedésbiztonság, a közlekedési kultúra, illetve a környezetvédelem előremozdítása a térségben.

Korosa Titanilla

A megállapodást Horváth László és dr. Hatala József írta alá Fotó: Korosa Titanilla

Az országban elsőként jött létre ilyen jellegű együttműködés az autóklub és települési önkormányzat között.

A rendezvényen Horváth László, Lenti polgármestere elmondta: a közlekedésbiztonság fenntartása és erősítése érdekében kétoldalú konzultációs fórumot hoznak létre, melybe a felek három-három tagot delegálnak, akik évente két alkalommal találkoznak és egyeztetik a teendőket.

Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke arról szólt, hogy a 120 éve alakult szervezet céljai változatlanok: a mobilizáció, motorizáció terjesztése és minden segítség megadása az érintetteknek a kulturált, biztonságos közlekedéshez. Hozzátette: újabb kihívások állnak a járművek, az utak, a települések és a közlekedők előtt is. Új hajtásmódok terjednek például, ezért a Magyar Autóklub eltökélt, hogy az új időknek megfelelően a munkatársakat felkészítse, a technikai feltételeket pedig biztosítsa. Az önkormányzatoknak olyan új közlekedésfejlesztési kihívásokkal is szembe kell nézniük, mint például az okosvárosok vagy az önvezető járművek, a sikerért pedig az autóklub rendelkezésre bocsátja munkatársai szaktudását.

A megállapodást Horváth László és dr. Hatala József írta alá Fotó: Korosa Titanilla

Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke elmondta, hogy Lenti járásban 1400, a városban pedig 800 tagjuk van. A településen a jövőben is működtetni kívánják a szervizt és a vizsgapontot. Barta András korábbi elnök, az országos szervezet felügyelőbizottságának elnöke pedig emlékeztetett, hogy Lentiből indult el 1995-ben a Szent Kristóf-napi autószentelés hagyománya.

A rendezvényen részt vett a Magyar Autóklub több országos és regionális vezetője, illetve Drávecz Gyula, Lenti alpolgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában