Frissen Zalából

2021.06.24. 08:50

Bringások, figyelem! Ezt minden biciklivel közlekedőnek tudnia kell

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

police.hu

 

Kettő kerékpáros baleset is történt Keszthelyen 12 óra alatt.

Egy 41 éves keszthelyi férfi közlekedett 2021. június 23-án 8 óra 31 perckor a Bercsényi Miklós utcában, Fenékpuszta irányából a Pál utca felé személygépkocsijával, amikor a Rózsa utcai kijelölt gyalogosátkelőhelyen összeütközött egy 40 éves kerékpárját hajtó nővel, aki a balesetben megsérült.

Még aznap, 19 óra 55 perckor egy 24 éves helyi nő szeretett volna kikanyarodni autójával a Fenyves utcából a Csapás útra, amikor az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, és nem biztosított elsőbbséget egy szabályosan közlekedő kerékpárosnak, és összeütköztek. A biciklis a balesetben megsérült.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a kerékpárosok is betartsák a közlekedési szabályokat, ezért a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a biciklizők figyelmét:

  • Csak olyan kerékpárral vegyenek részt a közúti forgalomban, amelyek a kötelező tartozékokkal fel vannak szerelve!
  • Kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni.
  • Fordítsanak kiemelt figyelmet a látás és láthatóság szerepére! A sötétebb környezet, a csapadéktól csillogó útburkolat, a szemből érkező járművek fényszórói megnehezítik a közlekedést, ami nagyobb odafigyelést vár el a járművezetőktől. A gépjárművek a nem megfelelően kivilágított kerékpárosokat nehezebben veszik észre.
  • Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva.
  • Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie.
  • Balesetmentes közlekedést kíván a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság! – tájékoztat a police.hu

    Kiemelt képünk illusztráció / pixabay.com

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában