Frissen Zalából

2021.06.07. 10:00

Az emberek újra önfeledten szórakozhattak Miklósfa családi napján

Fergeteges hangulatú családi napot rendezett szombaton a Mindenki Házánál a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

A településrész új kuriózumát, a miklósfai hordóvonatot sokan kipróbálták

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Annak is az „ifjúsági szekciója”, a fiatalok tavaly az adventi koszorú készítésekor már bizonyították eltökéltségüket, rátermettségüket és azt, hogy méltó módon át tudják majd venni a stafétát az egyesület nagy „öregjeitől”, ha eljő az idő.

A településrész új kuriózumát, a miklósfai hordóvonatot sokan kipróbálták
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap
A legkisebbek élvezték a napot
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Miklósfa híres arról, hogy jó közösség él és működik itt, ami talán annak köszönhető, hogy ez Nagykanizsa kertvárosi, családiasabb része, ahol más értékek érvényesülnek – bocsátotta előre Radics Bálint, a családi nap főszervezője, a városrész önkormányzati képviselője. – Itt élnek még azok a hagyományok, melyeket az ősök generációról generációra adtak át. Ez a közösség felépítette a városrész kulturális központját, a Mindenki Házát, melyben számos csapat tevékenykedik. A miklósfai közösség évről évre hozzátesz valamit a Mindenki Házához, nemrég szabadtéri színpad épült, közös sütőhelyet hoztunk létre, tavasszal pedig kicseréltük az összes asztalt és padot. Akárhányszor van valami ötlet, az emberek első szóra jönnek és segítenek, itt tényleg élő, működő dolog az önkéntesség.

A Pántlika Táncegyüttes miklósfai utánpótláscsoportja
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Radics Bálint elárulta: a generációkat összekapcsoló családi napot már tavaly októberben szerették volna megrendezni, de a pandémia közbeszólt. Most, a nyitás utáni első adandó alkalommal lebonyolították a programot, ami úgy hatott mindenkire, mintha kiengedték volna a szellemet a palackból. Rég nem láttunk ennyi vidám és jókedvű embert egy helyen. Persze a még érvényben lévő járványügyi előírásokat betartva: a maximális, 500 fős létszámot karszalagok kiosztásával kontrollálták, és az eseményre szabad téren, a ház udvarán került sor. Volt ugrálóvár, a gyerekek kipróbálhatták az olajoshordókból készített, átalakított kistraktor vontatta miklósfai hordóvonatot, aki pedig éhes volt, az megkóstolhatta a hagyományos húsos-paradicsomos kerekrépát. Ebből egyébként közel 400 adagot készítettek az egyesület asszonyai – ebben a fiatalok kérték az idősebb generáció segítségét, mert ahogy ők készítik el ezt az étket, úgy senki más nem tudja. A napot számos fellépő színesítette, köztük a Kossuth-díjas Nagy Feró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában