Frissen Zalából

2021.06.30. 06:50

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték Pacsán

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték hétfő délután a kisvárosban a közelgő Semmelweis-nap alkalmából, mely 1992 óta a magyar egészségügy ünnepe.

Arany Gábor

Az iskolában lezajlott rendezvényen Ruzsics Ferenc, a megyegyűlés alelnöke is kifejezte a társadalom elismerését

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Mindig július 1-jén tartják, emlékezve, hogy 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermek­ágyi láz leküzdésében.

A pacsai iskolában megtartott összejövetelen Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszönetet a kiemelkedő helytállásért, amit a pandémia közel másfél évében az egészségügyi dolgozók tanúsítottak. Hozzátette, nemcsak a kritikus időszakban jellemzi ez az elhivatottság az egészségügyben dolgozókat, ezért megilleti őket a tisztelet, a társadalom megbecsülése.

Az iskolában lezajlott rendezvényen Ruzsics Ferenc, a megyegyűlés alelnöke is kifejezte a társadalom elismerését
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Kelemen Tamás polgármester csatlakozott a köszönethez, és elmondta, a város és környéke sok-sok ezer lakóját látja el a teljes körűnek tekinthető pacsai egészségügyi rendszer. A felnőtt- és gyermekorvosi rendelő mellett védőnői szolgálat működik, helyben van fogorvos és gyógyszertár, de a város mentőállomással is rendelkezik. E széles körű egészségügyi szolgáltatással az ország települései között előkelő helyen áll Pacsa, tette hozzá.

Mint felidézte, 2015 óta tartják meg a Semmelweis-napot Pacsán. Az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztést valósítottak meg a városban. Megújult az egészségház, a védőnői és háziorvosi szolgálat kapott eszközöket, a fogorvosi rendelő modern kezelőegységgel gazdagodott. Az önkormányzat ez évben az egészségház környezetének rendezésére, a parkoló bővítésére nyújtott be pályázatot.

A polgármester ezt követően emléklapot és apró ajándékot adott át a rendezvény minden résztvevőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában