Frissen Zalából

2021.06.16. 10:00

Átadták a Szántó Imre-díjat Alsópáhokon

Dóber Anna és Ódor Izabella kapta idén megosztva a Szántó Imre-díjat, amelyet az iskola legkiemelkedőbb végzőseinek ítélnek oda, immár 23 éve.

Péter B. Árpád

A ballagás Szántó Imre domborművének megkoszorúzásával kezdődött Fotó: Kotora Pál

Dr. Szántó Endre felelevenítette, 1998-ban nevezték el édesapjáról, Szántó Imréről az alsópáhoki iskolát, mivel ő írta meg a település történetét, illetve ő volt az első Alsópáhokról, aki egyetemet végzett. A következő évben pedig a család díjat alapított, viszonozva az intézménynek és a településnek, hogy – édesapámat felkarolták, támogatták és segítették abban, hogy gimnáziumba, majd egyetemre menjen -, fogalmazott dr. Szántó Endre. Az 50 ezer forintos támogatást tavaly 100 ezer forintra emelték, ezzel járulva hozzá a tantestület által kiválasztott diák további tanulmányaihoz. Idén az elismerést megosztva adták át Dóber Annának és Ódor Izabellának a sportpályán tartott ballagási ünnepség keretében.

A ballagás Szántó Imre domborművének megkoszorúzásával kezdődött Fotó: Kotora Pál

A díjat a család képviseletében dr. Szántó Endre, Molnár Ágnes és Szántó András nyújtotta át. Az indoklás szerint mindkét fiatal kiváló tanulmányi eredményeivel, szorgalmával hívta fel magára a figyelmet, emellett Dóber Anna matematikaversenyeken jeleskedett, és részese volt a Weöres Sándor országos színjátszó fesztiválon döntőbe jutott csoportnak. Ódor Izabella is a matematikamegmérettetéseken szerepelt kiválóan, és sokat dolgozott az iskola közösségéért az intézmény rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában