Frissen Zalából

2021.06.25. 17:00

Árvízben sérült meg a zalamerenyei kultúrház, az önkormányzat még mindig a helyreállításon dolgozik

A település önkormányzata még mindig a majdnem egy évvel ezelőtt történt villámárvíz okozta károk helyreállításán dolgozik. Az egyébként is felújításra szoruló kultúrházban komoly károk keletkeztek, amit most kijavítottak.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Mint ismert, a tavaly július végén lezúduló nagy mennyiségű csapadék áttörte a víztározó gátját, s nagy mennyiségű víz öntötte el a falut. Betört például a kultúrba és bő egy méteres magasságig átáztatta a falakat.

Fotó: Szakony Attila

– A tó esetében rendkívüli kormányzati segítségben részesültünk – fogalmazott Herodek Miklós polgármester. – A közvetlenül mellette lévő út rendbetételére pedig vis maior pályázaton kétmillió forintot ítéltek meg, melyet a víztározó körüli munkák után állítunk helyre. A kultúrház kárainak enyhítésére 8,6 millió, míg az árkok tisztítására és a padkák felújítására 9,6 millió forintot fordíthatunk. Az épületben a szalagparkettát cserélni kell, a lehulló vakolatot pótolni, ám ebből az összegből fejlesztésre nem jut, ez amolyan tűzoltás.

A településvezető szerint az egykori iskola épülete mára korszerűtlenné vált, a nyílászárók elöregedtek. A Magyar Falu Programhoz már kétszer is pályáztak, azokat elutasították, de nem adják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában