Frissen Zalából

2021.06.08. 11:00

A nagykanizsai tankerület igazgatója szerint lélekkel és hittel szolgálták a gyerekeket

Levélben köszöntötte pedagógusnapon a kanizsai, a keszthelyi és a letenyei járás általános és középiskoláiban dolgozó tanítókat és tanárokat Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

Péter B. Árpád

Magyar Ferenc: Az elmúlt időszak megtanított minket arra, hogy értékeljük azt, amit az életünkben állandónak, megváltoztathatatlannak gondoltunk

Fotó: Gergely Szilárd

Leszögezte: nehéz, küzdelmes tanév végéhez közeledünk, amely nem várt gyorsasággal késztette megújulásra, új módszerek használatára a pedagógusokat. Magyar Ferenc azt írta, az oktatás valamennyi szereplője (tanár, diák és szülő) a saját bőrén tapasztalta, milyen az, ha nem nyílik ki a tudás mellett biztonságot is adó iskola kapuja, ha életünk egyik legfontosabb közösségi színtere az online térbe költözik, átalakítva a szokásokat, megváltoztatva a rendet, felülírva életünk rutinjait.

Magyar Ferenc: Az elmúlt időszak megtanított minket arra, hogy értékeljük azt, amit az életünkben állandónak, megváltoztathatatlannak gondoltunk
Fotó: Gergely Szilárd

A járvány egészen új világot hozott mindannyiunk számára, s nemcsak azért, mert szorongásban éltünk, féltettük magunk, családunk, szeretteink egészségét, életét, hanem azért is, mert amit vállaltunk, amire az életünket tettük fel, komoly kihívásokat támasztott velünk szemben: az új bizonytalanságába vezetett – fogalmazott az igazgató, aki kijelentette: visszatekintve az eltelt hónapokra, a helytállásra és a sokszor erőn felüli teljesítményre, köszönet, tisztelet és elismerés jár minden pedagógusnak.

Babits Mihály a Timár Virgil fia című munkájából idézve Magyar Ferenc hangsúlyozta, a pedagógusok a mögöttünk hagyott tíz hónapban saját lelki vívódásaikon, olykor testi gyötrelmeiken felülemelkedve, lélekkel és hittel szolgálták a rájuk bízottakat, gyakran erőn felül segítve, támogatva őket, s nemcsak a tudás megszerzésében, hanem az élet alakította helyzet megértésében, feldolgozásában is.

„Nemrégiben újra kinyíltak az iskolakapuk, ismét egymás szemébe nézhetünk, láthatjuk a másik rezdüléseit. Azt hiszem, az elmúlt időszak megtanított minket arra, hogy értékeljük azt, amit természetesnek hittünk, és megbecsüljük, amit életünkben állandónak, megváltoztathatatlannak gondoltunk”, írta a tankerület pedagógusainak Magyar Ferenc, megköszönve erőfeszítésüket, helytállásukat.

A pedagógusnapi köszöntőlevelet a tankerületi központ a három járás valamennyi intézményébe eljuttatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában