bejelentés

2021.06.20. 19:00

A művészetoktatás átszervezése mégsem érinti a zalaegerszegi Ady-iskolát

Balaicz Zoltán polgármester bejelentette: a korábbi tervekkel ellentétben marad az Adyban a művészetoktatás.

zaol.hu

Mint felidézte: ez év márciusában kapták a hírt az állami tankerülettől arról, hogy az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát is érintheti az átszervezés.

A polgármester közölte: a kérdésről egyeztetett Czigány László iskolaigazgatóval, Kajári Attila tankerületi igazgatóval, március 16-án pedig levélben fordult Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárhoz, akivel aztán a Petőfi-iskola felújítása kapcsán szervezett ünnepségen, május 14-én személyesen is tárgyalt Zalaegerszegen.

A szakmai érveket mind a tankerület, mind az államtitkárság részéről elfogadták, így az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium a továbbiakban is megmarad önálló Alapfokú Művészeti Iskolaként, és ezt a szakmai feladatát saját hatáskörben láthatja majd el.

Balaicz Zoltán közleményében megköszönte Kajári Attila és Maruzsa Zoltán támogató hozzáállását, és további sikereket kívánt az adys közösségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában