Frissen Zalából

2021.06.08. 10:00

A mesemondókat nem zavarta meg a kamera Lentiben

Idén a mesemondók is az online térben mutatták be tudásukat a városi könyvtár által szervezett megmérettetésen.

Korosa Titanilla

A győztes, a gutorföldei Rigó Karolina

Fotó: Korosa Titanilla

Az előadásokat Dávid Cecília, a lovászi iskola vezetője, Károly Róbertné tanító, tánc- és drámapedagógus, valamint Lapath Gabriella, a könyvtár igazgatója zsűrizte. Értékelésük szerint a gyerekek egyéniségükhöz illő meséket választottak és közös erővel igényes előadások születtek. A fiatalok jól alkalmazkodtak a különleges körülményekhez, nem volt gond, hogy kamerába, közönség nélkül kellett előadni a történeteket. A mesélők remek mimikával, gesztusokkal kísérték az eseményeket és figyeltek a helyes artikulációra is. A helyezést elért diákokra jellemző volt a párbeszédek megfelelő érzékeltetése, a kapcsolattartás a virtuális közönséggel. Látszott rajtuk, hogy élvezik a szereplést.

A győztes, a gutorföldei Rigó Karolina
Fotó: Korosa Titanilla

A mesemondó versenyt Rigó Karolina (tófeji Kincskereső Általános Iskola gutorföldei telephely) nyerte, a második helyen ketten osztoztak: Gaál Eszter (lenti Arany-iskola) és Demjén Réka (Kincskereső-iskola, gutorföldei telephely). A 3. helyet Rostási Szonja (Arany-iskola) szerezte meg. Különdíj: Budaházi Léna (csesztregi Kerka-iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában