Frissen Zalából

2021.06.16. 07:00

Murakeresztúr a legcsinosabb faluvá szeretne válni

A na­pokban háromszáz muskátlit helyeztek ki a település forgalmasabb részein álló villanyoszlopokra.

Horváth-Balogh Attila

Később más utcákra is kiterjesztenék a virágosítást

Polgár Róbert polgármester elmondta: a képviselő-testülettel közös vállalásuk, hogy Murakeresztúr lesz az egyik legszebb, legcsinosabb falu a Mura vidékén. Ezért az elmúlt két évben rengeteg virágot ültettek szerte a faluban.

– A virágosításhoz sok felajánlás érkezett a keresztúriaktól, sőt, külső személyektől is, a virágföldet például Borda Kálmán vállalkozótól kaptuk – bocsátotta előre Polgár Róbert. – A virágtartókat pedig a helyi Pókecz-Kovács Gábor készítette el. Mivel a növények folyamatos öntözést igényelnek, beszereztünk egy locsolókocsit is, mellyel zökkenőmentes lesz a vízellátás. Jövőre még több utcát szeretnénk muskátlival díszíteni.

Később más utcákra is kiterjesztenék a virágosítást Fotó: ZH

A polgármester az önkormányzat széles körű összefogással kialakított és működtetett, fejlődő kertészetéről is beszélt. Mint elárulta, a faluból ennek kapcsán is rengeteg felajánlást kaptak, sokan segítettek a kertet rendbe és művelésre alkalmassá tenni. És ez még nem minden.

– A minap valaki névtelenül paprika- és paradicsompalántákat hagyott a hivatal bejárata előtt – árulta el Polgár Róbert. – Több tucat palántát adott ajándékba, hogy elültethessük, és a megtermelt zöldséget a falu konyhájában felhasználhassuk. Ezúton szeretném neki megköszönni az önzetlen felajánlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában