program

2021.06.16. 07:00

A környezettudatosságért szerveztek programot Zalaegerszegen

A Kvártélyház által megrendezett, Természetesen Zala, természetesen Zalaegerszeg című program három alkalommal tartandó konferenciát foglal magában, s első ízben a csácsi arborétumban felállított sátorban az általános iskolásokat fogadták.

zaol.hu

A nyitó előadáson szó esett az erdők szerepéről életünkben, amiről Nyirádi Ivett, a Zalaerdő Zrt. munkatársa beszélt. A természet védelméről dr. Illyés Zoltán biológustól hallhattak a fiatalok, az erdész-vadász hivatásról, pályaválasztásról Szekér Réka szólt. A vadászkutyák képességeiről dr. Holló Ágnes bemutatóján szerezhettek ismereteket a gyerekek, a természetfotózáshoz pedig Pezzetta Umberto szolgált képekkel illusztrált tippekkel.

Az erdőt bemutató sétára Vizlendvai Martin kerületvezető erdésszel indultak az ifjak. Másnap felnőtteknek szóló előadások következtek, ezeken a civil szervezetek képviseltették magukat. Az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló program kapcsán a szervezők kiemelték: a virtuális térben mind több időt töltők számára kívánják bemutatni a természet értékeit, környezetünk megóvásának módját, fontosságát. A záró előadást augusztus 27-én, a zalaegerszegi Art moziban rendezik. Itt a környezettudatosság lesz a középpontban, szólva arról is, hogy e téren milyen pozitív hatásai vannak a kutyatartásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában