Frissen Zalából

2021.06.30. 14:00

A helytörténeti gyűjteményt is felavatták a hét végén Nagygörbőn

Szombaton délelőtt több mint száz vendég érkezett az ország minden részéből az elszármazottak találkozójára. Az egybegyűlteket Farkas Tamás alpolgármester köszöntötte a nagygörbői Tolnay Kúria parkjában.

Szalay Csaba

Takács Lászlóné köszönti a megjelenteket

Fotó: Szalay Csaba

Elmondta, hogy első alkalommal rendezik meg a községből elszármazottak találkozóját, és egyben felavatják a helytörténeti gyűjteményt. A köszöntő után Takács Lászlóné polgármester tájékoztatta a megjelenteket a közelmúlt történéseiről, eredményeiről és a tervekről. Dr. Aradi László megbízott alpolgármester ünnepi beszédében a szülőföld, a lakóhely szeretetéről, a közösség erejéről szólt.

Takács Lászlóné köszönti a megjelenteket
Fotó: Szalay Csaba

Beszéde után Ferencziné Vitai Andrea, az Értéktár Bizottság elnöke felidézte a helytörténeti gyűjtemény létrejöttének történetét, és köszönetet mondott a helyieknek és az elszármazottaknak, akik tárgyi, vagy szóbeli emlékeikkel hozzájárultak a hatalmas anyagot bemutató kiállítás létrejöttéhez.

A vendégek kis csoportokban végigjárták a termeket, közben meg-megállva egy-egy ismerős képnél vagy tárgynál. A továbbiakban az önkormányzat vendégül látta a megjelenteket, és késő délutánig jó hangulatban, harmonikaszó mellett folyt az emlékek felidézése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában