Frissen Zalából

2021.05.15. 07:00

Szervizoszlop segíti a bringás turistákat Gyenesdiáson

Kerékpáros szervizpontot adtak át a Bringatanya szomszédságában. A jól felszerelt oszlopon a pumpa mellett kisebb javításokhoz, gumicseréhez szükséges eszközök találhatók.

Péter B. Árpád

Az első pumpálásban Garamvölgyi László, Gál Lajos és Manninger Jenő segédkezett

Fotó: Péter B. Árpád

A tegnapi avatáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte, a térség számára rendkívül fontos a kerékpáros turizmus, és a balatoni körút közkedvelt pihenőhelye Gyenesdiás, így a szervizpont a lehető legjobb helyre került.

Az oszlopot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács adományozta, amelynek kommunikációs igazgatója elmondta: ez a program tavaly indult, nyár elején Révfülöpön adtak át hasonlót, és a pozitív visszajelzések alapján az NBT úgy döntött, anyagi szerepvállalásával továbbiakat telepít országszerte. Dr. Garamvölgyi László tábornok jelezte, tegnap Gyenesdiás mellett Balatonfűzfőn is üzembe helyeztek ilyen állomást, és idén a Balatonnál további nyolc, a Tisza-tónál két BikeSafe állomás létesül, később pedig a Velencei-tónál is létesítenek szervizpontot.

Az első pumpálásban Garamvölgyi László, Gál Lajos és Manninger Jenő segédkezett
Fotó: Péter B. Árpád

– Már negyedmillióan regisztráltak a BikeSafe rendszerben – tette hozzá a kommunikációs igazgató –, amelynek rendkívül jó a fogadtatása a bringások körében, s az ő kívánságuk alapján tavaly bevezettük a kerékpáros törzskönyvet, ami egy plasztik kártya, amelyen a jármű minden lényeges adata szerepel, s baj esetén rendkívül sokat segíthet a felderítésben.

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere arról beszélt, a bringakörút megépülése óta mintegy 20 kilométernyi kerékpárút létesült a településen a Keszthelyi-hegység és a Balaton között, s fontosnak tartják, hogy ezeken a szakaszokon tájékoztató táblák és pihenők fogadják a bringásokat. Kiemelkedő helyszín a több mint két évtizedes Bringatanya, amely ma már gasztroturisztikai vonzerővel is bír.

– Ez a szervizpont és a hamarosan kiépülő kerékpáros pihenőhely biztosítéka lesz annak, hogy Gyenesdiás neve még inkább rögzüljön a kerékpáros társadalomban, amelynek körében a közeli termelői piac is rendkívül népszerű – szögezte le Gál Lajos. – A pandémia alatt egyre fontosabb lett a rekreáció, azon belül is a bakancsos és a kerékpáros turizmus, amelynek fogadására településünk felkészült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában