Koronavírus Zalában

2021.05.18. 12:52

Stagnál a vírus-koncentráció a zalaegerszegi szennyvízben

A 19. héten a szennyvízmintákban mért SARS-CoV-2 koncentráció országos átlaga enyhe csökkenést mutat.

zaol.hu

Nagykanizsa, 2020. mjus 22. Adamcsik Orsolya, a Pannon Egyetemhez tartoz Sos Ern Vztechnolgiai Kutat-Fejleszt Kzpont kutatja centrifugba helyez mintt, amikor szennyvzbl kszt a koronavrus kimutatsra alkalmas koncentrtumot a MOL nagykanizsai laborjban 2020. prilis 20-n. Az Innovcis s Technolgiai Minisztrium (ITM) tmogatsval a Pannon Egyetem, a Pcsi Tudomnyegyetem s a Mol egyttmkdsben kilenc vrosban indul kutatmunka a koronavrus kimutatsra a kommunlis szennyvizekbl. MTI/Varga Gyrgy

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A legtöbb település mintájában, így Zalaegerszegen is a vírus-koncentráció stagnál, csökkenő tendencia Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Veszprémben és kisebb mértékben Budapesten tapasztalható. Ezzel szemben Szekszárdon és enyhébb mértékben Pécsett emelkedő a tendencia. A koronavírus koncentráció a szennyvízben 9 helyen alacsony, 12 helyen mérsékelt és egy mintavételi helyen emelkedett kategóriába sorolható – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában