Frissen Zalából

2021.05.10. 06:50

Palkovics László a fejlesztésekről tájékozódott Felsőrajkon

A településre látogatott a minap Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki Zsuppánné Horváth Mária polgármesterrel a helyi fejlesztésekről és tervekről is egyeztetett.

ZH

Vigh László országgyűlési képviselő, Kósa Istvánné alapítványi elnök, Zsuppánné Horváth Mária polgármester és Palkovics László miniszter a felsőrajki iskolánál

Fotó: ZH

Mint elhangzott, Felsőrajkon 2019 októbere óta több bel- és külterületi önkormányzati árkot tisztítottak ki, buszmegállókat, utcatáblákat, üdvözlő táblákat és virágtartókat helyeztek el a falu több pontján, nagy gondot fordítottak a virágosításra és a település rendezettségére. A polgármester arról is beszámolt, hogy folytatni szeretnék a vízelvezető árkok karbantartását, illetve elengedhetetlen a falu életében a szennyvízhálózat kiépítése, ami régi álma a környező településeknek is.

– Ezzel kapcsolatban történt egyeztetés a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt.-vel, amiért Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úr is sokat tett – jelezte Zsuppánné Horváth Mária. Végül köszönetét fejezte ki a képviselőnek és Palkovics László miniszternek, amiért biztosították támogatásukról.

Vigh László országgyűlési képviselő, Kósa Istvánné alapítványi elnök, Zsuppánné Horváth Mária polgármester és Palkovics László miniszter a felsőrajki iskolánál Fotó: ZH

Palkovics László a felsőrajki iskolát is felkereste, ahol Kósa Istvánné, a Suli Harmónia–2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány elnöke tájékoztatta az alapítvány és az intézmény működéséről. Mint elmondta, 2010-ben Vigh László akkori polgármester felajánlásának köszönhetően költözött Felsőrajkra az iskolákat működtető alapítvány központja.

Fontos cél a szennyvízhálózat kiépítése

– Itt biztonságot, támogatást kaptunk, és azóta is töretlenül dolgozunk azon, hogy a kistelepüléseken is megmaradjanak az iskolák, és a falusi gyermekek minél színvonalasabb, versenyképes oktatást és nevelést kapjanak – fogalmazott. Kósa Istvánné arról is szólt, hogy a falvak polgármesterei és képviselő-testületei is támogatják céljaikat, az ITM segítségével pedig tavaly az iskoláik számítógépparkját teljesen fel tudták újítani.

Palkovics László elismerően szólt a településről, és jelezte: a továbbiakban is támogatni fogja a képviselő és a polgármester munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában