Frissen Zalából

2021.05.07. 09:00

Ötven hárssal folytatódott a faültetési program Zalaegerszegen

Az önkormányzat környezetvédelmi programja szerint folytatódik a faültetés a városban. Ennek jegyében átadták az ősszel ültetett, ötven fából álló fasort a Flex B gyáregységének épülete előtt.

Mozsár Eszter

A Flex előtti fasor tegnapi átadásának résztvevői: Bajor László regionális HR-igazgató, Sulyok Tamás régiós programigazgató, Gecse Péter, Moser Ibolya regionális kommunikációs vezető, László Levente, a Zala B gyáregység igazgatója, Balaicz Zoltán, Péter Ágota, Vigh László, Jean-Francois Zoeller, a Flex európai és közel-keleti alelnöke, Börcz Tamás, a Zala Automotive gyáregység operációs igazgatója Fotó: Pezzetta Umberto

Ezzel 8522 egyednél tart már a telepítés a megyeszékhelyen, a program a Városgazdálkodási Kft. segítségével zajlik.

A helyi önkormányzat 2019 nyarán hirdette meg környezet- és klímavédelmi programját. A cél az volt, hogy 2024-ig ötezer fát ültessenek. A kezdeményezés azonban annyira népszerű, hogy nem elképzelhetetlen a tízezer fa elérése sem – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester. A programhoz csatlakoztak magánszemélyek, civil szervezetek, lakóközösségek, intézmények és vállalkozások. Eddig tizenegy vállalat jelezte részvételi szándékát, közülük kettőnél már el is ültették a fákat.

A Flex előtti fasor átadásának résztvevői: Bajor László regionális HR-igazgató, Sulyok Tamás régiós programigazgató, Gecse Péter, Moser Ibolya regionális kommunikációs vezető, László Levente, a Zala B gyáregység igazgatója, Balaicz Zoltán, Péter Ágota, Vigh László, Jean-Francois Zoeller, a Flex európai és közel-keleti alelnöke, Börcz Tamás, a Zala Automotive gyáregység operációs igazgatója Fotó: Pezzetta Umberto

Péter Ágota, a Flex International magyarországi alelnöke megerősítette: mindig fontos volt a vállalat társadalmi szerepvállalása. Az ötven ezüst hárs a cég ötvenéves évfordulójára is utal. A Flex zalaegerszegi vállalata arra törekszik, hogy munkahelyeket teremtsen, több ezer család megélhetését biztosítsa. Úgy tervezik, hogy hasonló tevékenységgel minden évben csatlakoznak a klímavédelmi programhoz. A járvány érintette a Flexet is, elsődleges a dolgozók egészségének védelme, így a társadalmi szerepvállalásuk most az egészségügy és az egészségesebb környezet felé fordult.

 

Vigh László országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy évekkel ezelőtt elindította a Tündéri település programot. A gyümölcsfák ültetéséhez később intézmények is csatlakoztak. A miniszteri biztos szeretné, ha a cégek is népszerűsítenék ezt az elgondolást.

Gecse Péter alpolgármester, Zalaegerszeg déli városrészének önkormányzati képviselője reméli, hogy a környék mindig impozáns városkapu lesz, ami egyben a környezettudatosságot hirdeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában