helyszíni szemle

2021.05.24. 09:00

Megújul a vizslaparki Fiatalok című szobor Zalaegerszegen

Bali Zoltán alpolgármester, városrészi önkormányzati képviselő a helyszíni szemlén emlékeztetett: az elmúlt időszakban megtisztították az Ijfúságpark-1969 feliratú kőtömböket és megszépítették a Kisfaludy–Vizslaparki utcák kereszteződésében lévő szökőkút környezetét.

ZH

A sportpálya mellett már elkészült a pengefal festése, most pedig ez a szobor következik. A képviselő hozzátette: Rózsa Péter 1969-ben készítette a szobrot a Városi Tanács felkérésére. Az elmúlt időszakban az időjárás, a környező növények kikezdték a szobrot, s a vandálok sem kímélték a környéket. Az önkormányzat idén a parkrekonstrukciós program részeként, saját és állami forrásból, 5,7 millió forintból újítja meg a mészkőből faragott alkotást és a medencét. Modernizálják a berendezést, teljesen új vízzáró szigetelést, burkolatot kap a medence. Ezenkívül gépházat és elektromos vízforgató berendezést építenek az oldalába. Bali Zoltán hozzátette, június végén szeretnének végezni a rekonstrukcióval, a kivitelezést helyi vállalkozások végzik. Emellett a közeljövőben a címerház tetőszerkezetét szeretnék megújítani, s elkészült az egykori Lenin-szobor előtti felvonuló tér terve is. Itt új alkotás kap majd helyet, ami jelenleg Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész műhelyében készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában