Frissen Zalából

2021.05.08. 17:35

Megszólalt a rédicsi gördeszkás pap: Tudom, hogy sokan imádkoznak értem

Megszólalt a Borsnak a gördeszkás papként híressé vált Lendvai Zoltán atya. A rédicsi plébánost hetek óta a Covid-osztályon ápolják. Tudja, hogy sokan imádkoznak érte és a koronavírus-fertőzésben elhunyt édesapja lelki üdvéért.

Kóré Károly / borsonline.hu

Túl van az életveszélyen a gördeszkás pap

Fotó: MTI

Hosszú hetek óta a zalaegerszegi kórházban kezelik a rédicsi plébánost. A népszerű katolikus papon azután jelentkeztek a koronavírus-fertőzés jellegzetes tünetei, hogy a szintén a plébánián lakó édesapját beszállították a Covid-osztályra. Zoli bácsi életét az orvosok nem tudták megmenteni, ám az atya kezelése eredményesebb. A köztiszteletben álló egyházi személyért országszerte imádkoznak a hívek, hiszen az állami kitüntetéssel is rendelkező áldozópap valóban sokat tesz a hívekért, főleg az ifjúságért. Hogy a fiatalabb generációt könnyebben megszólítsa, misén kívül gördeszkázás közben tanítja őket a helyes, keresztény életmódra.

Túl van az életveszélyen a gördeszkás pap
Fotó: MTI

Székely János szombathelyi megyéspüspök a múlt héten elmondta, hogy többször is megfordult a pap betegágyánál. Lendvai Zoltán néhány mondat után elfárad, de egyre jobban érzi magát. Ezúttal a Borsnak is sikerült őt elérnie.

KÖSZÖNÖM AZ ÉRDEKLŐDÉST, KÖRÜLBELÜL ANNYIT TUDOK ELMONDANI, AMENNYIT A PÜSPÖK ATYA IS ELMONDOTT RÓLAM.

Tudom, hogy sokan imádkoznak értem és édesapám lelki üdvéért, amiért hálás vagyok. Isten áldását kérem a munkájukra és Magyarországra! – mondta Lendvai atya, majd kedvesen elköszönt.

A hívek visszavárják szeretett papjukat. Egyikük a neve elhallgatását kérte, de szívesen nyilatkozott a lelkipásztorról.

– Igazi közösségi ember, nélküle üresebb az életünk. Örülünk, hogy az imáink meghallgatásra találtak! Már alig várjuk, hogy szervezhessünk vele egy igazi gördeszkás találkozót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában