Frissen Zalából

2021.05.03. 06:50

Megkezdődött a turisztikai szezon Keszthelyen

Az egészségügyben dolgozóknak mondtak köszönetet a balatoni szezonnyitón. A városi kórháznál Nagy Bálint polgármester úgy fogalmazott: nélkülük nem lehetne nyitás és turisztikai szezon sem.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint fontosnak tartotta, hogy a szezonnyitón megköszönje az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját

A hagyományos május 1-jei szezonkezdő program ezúttal rendhagyó módon a kórháznál indult, ahol a város polgármestere és Keller András Kossuth-díjas hegedűművész méltatta az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Elindult a szezon. A Balatont, cserkészek közreműködésével b-j Vozár Péterné, Manninger Jenő és Nagy Bálint koszorúzta meg

Nagy Bálint kiemelte, a járvány mindannyiunknak feladta a leckét, hogyan tudjuk megszokott feladatainkat a lehető legjobban elvégezni. Azt mondta, az egészségügyi dolgozóknak köszönhető az is, hogy elindulhat az idei turisztikai szezon, ezért tartotta fontosnak, hogy az elmaradhatatlan balatoni koszorúzás a kórháznál, orvosok, ápolók, mentődolgozók jelenlétében kezdődjön. Az intézményben eközben sűrű volt az élet: szombaton nyolcszázan kapták meg a vakcinát.

Nagy Bálint fontosnak tartotta, hogy a szezonnyitón megköszönje az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját

Keller András, a Concerto Budapest zenei igazgatója úgy fogalmazott, elismerés és köszönet jár az ország egészségügyi szakembereinek helytállásukért, hiszen a legnagyobb veszélyeket vállalták azért, „hogy átvészelhessük ezt a szörnyű időszakot”. A nagyzenekar tagjai több kórházat is támogattak adománnyal, illetve tavaly hős koncertsorozatot indítottak mindazoknak, akik a magyar polgárokért dolgoztak.

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak, elől b-j Homoki Gábor, Keller András és Nagy Bálint

A hegedűművész arról is beszélt, a jövőben együttműködik a Concerto Budapest és Keszthely, amelynek első állomásaként augusztusban szimfonikus nagykoncertet ad a zenekar a városban.

– Miközben jártam a világot, mindig arról álmodoztam, hogy mivel a Balatonnál nincs nagyobb kincse hazánknak, nagyszerű lenne, ha itt megvalósulhatna egy jelentős nemzetközi komolyzenei fesztivál, ami hozzájárulhat a minőségi turizmus fejlődéséhez is ebben a régióban – fogalmazott Keller András. – Ennek Keszthely lehet a bölcsője, mi mindenesetre elvetjük a magot, s remélhetőleg az kisarjad.

Ezt követően az igazgató Homoki Gábor hegedűművésszel adott minikoncertet Bartók Béla duóiból, majd a Balaton-parton Nagy Bálint Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Vozár Péterné alpolgármester társaságában, cserkészek közreműködésével megkoszorúzta a tavat a mólónál, ezzel jelképesen elindítva az idei szezont.

A polgármester azt mondta lapunknak, a Festetics-örökséghez méltó minőségi kulturális kínálattal készülnek az előttünk álló hónapokra, emellett főként szabadtéri szabadidős programokat terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában