Koronavírus Zalában

2021.05.19. 19:30

Korcsmárosné Vig Rozália: a védőoltással elkerülhető a halál

A nagykanizsai Korcsmárosné Vig Rozália triatlon versenyző alig várta, hogy megkaphassa a koronavírus elleni védőoltást. A szociális szektorban dolgozó 62 éves hölgy rendszeresen sportol, ám a családja védelme mindennél fontosabb számára.

Benedek Bálint

Korcsmárosné Vig Rozália nagykanizsai triatlon bajnoknő megkapta az oltást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

- A koronavírus-járvány alatt világossá vált, hogy a kórt kizárólag az oltással lehet feltartóztatni, ezért alig vártuk a vakcinákat – mondta a sokszoros magyar bajnok triatlonista. – Az orosz oltást kaptam meg, s semmiféle mellékhatást nem tapasztaltam. Bízom a tudósokban, az orvostudományban, s felelősségteljes állampolgárként vállaltam a tűszúrást. Ráadásul szeretném az idén magamhoz ölelni a családtagjaimat, így a 98 éves édesanyámat és a hamarosan érkező unokámat is. Jó lenne az idén minél több versenyen részt venni, készülök arra, hogy a tereptriatlon bajnokságokon jól szerepeljek.

Korcsmárosné Vig Rozália nagykanizsai triatlon bajnoknő megkapta az oltást
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Korcsmárosné Vig Rozália az idősek gondozásával foglalkozik, ezért szinte naponta szemtanúja volt a koronavírus kíméletlen pusztításának. Szerinte hiba lenne összekeverni más vírusokkal, hiszen a Covid-19 az egész szervezetet támadja meg és roncsolja a szervezetet. Kiemelte: a társbetegségek miatt főleg az időseknél okoz súlyos tüneteket, illetve bekövetkezik a legrosszabb, de a negyvenes éveiben járókat is egy életre megnyomorítja. Ha ez utóbbi korosztály vállalná az oltás felvételét, felelősen gondolkozna, akkor elkerülhető lenne ez a sok értelmetlen halál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában