Frissen Zalából

2021.05.05. 18:55

Kislány született a nagykanizsai Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában

Ma délelőtt 11 óra 15 perckor egészséges kislány született a Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában.

Benedek Bálint

Az intézmény vezetője, Hársfalvi-Gombos Viktória elmondta: az intézmény húszéves fennállása alatt még soha nem fordult elő, hogy beinduljon a szülés és percekkel később megszülessen egy csecsemő az intézményükben. Egészen eddig!

- Az egyik harmincas éveiben járó állapotos lakónk egész nap furcsán érezte magát, de nem gondolt arra, hogy a szülés előjelei lennének – mesélte az intézményvezető. – Két gyermekével él nálunk, szóval van tapasztalata. Délelőtt 11 óra körül lefeküdt, és szólt a kolléganőinknek, hogy a fele sem tréfa megindult a szülés. Mire odaértek, a hölgynek tolófájásai voltak. Egy pillanatra sem tétováztak, fertőtlenítették a kezüket, gumikesztyűt húztak. Az egyik családgondozó fogta az édesanya kezét, segített megnyugtatni, és egy másik kolléga a mentőket tárcsázta.

Hozzátette: a kislány feje addigra már szinte teljesen kint volt, a mentők diszpécserével folytatott beszélgetés végére – öt perc alatt – a csecsemő is megszületett. Még csak a magzatvíz sem folyt el, azzal együtt jött a világra.

- A mentők kiérkezésére a baba már az édesanyjával volt, a köldökzsinórt nem vágtuk el – mesélte. – Az ellátás után mindkettejüket a kórházba vitték, de szerencsére az édesanya és a kislány is egészségesek. Hanna Natália 2800 grammos és 53 centiméter.

Hársfalvi-Gombos Viktória és kollégái meghatódtak. Szerinte egy születés ebben a járványos időszakban különösen örömteli érzés. Pozitívan hatott az egész lakóközösségre, utána a többiek az édesanyja szobáját előkészítették, hogy biztonságosan térhessen vissza az otthonba. A szoba ajtajára már felkerült a rózsaszínű sál, melyre egy plüss gólya figurát erősítettek. Ez már hagyomány az intézményben, hiszen így pontosan lehet tudni hová érkezett meg a baba. Bár ezt a mostani alkalmat soha nem felejtik el.

Kiemelt kép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában