Frissen Zalából

2021.05.07. 07:00

Fertőtlenítőszerrel is segítenek a zalai tűzoltók járvány idején

Újabb fertőtlenítőszer- szállítmány érkezett a megyei és a hévízi önkéntes tűzoltók segítségével Zalába. Ez már a hetedik ilyen rakomány volt a pandémia kezdete óta.

Péter B. Árpád

Strázsai Zoltán Karácsonyné Kiss Enikőnek, a Szent Lukács-otthon igazgatójának adja át a fertőtlenítő géllel teli dobozt Fotó: PBÁ

Az önkéntes tűzoltószervezetek kedvezményesen juthatnak hozzá a Mol termékeihez, amiket aztán szétosztanak az igénylő zalai önkormányzatok, szociális és egészségügyi intézmények, iskolák, plébániák és civil szervezetek között. Ezúttal a szokásos kéz- és felületfertőtlenítők mellett speciális felmosó koncentrátum és személyes használatra szánt gél is érkezett – mondta el Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség és a hévízi ÖTE elnöke. Megjegyezte: a Mollal való jó kapcsolat mellett a hévízi önkormányzat támogatásának köszönhetően van erre lehetőségük. Most mintegy 500 kilónyi mennyiség érkezett, és május végén is várnak szállítmányt. Ezúttal úgy rendeltek, hogy készletezni is tudjanak.

Strázsai Zoltán Karácsonyné Kiss Enikőnek, a Szent Lukács-otthon
igazgatójának adja át a fertőtlenítő géllel teli dobozt Fotó: PBÁ

A megye önkéntes tűzoltói ezenkívül is aktívak a veszélyhelyzet idején – jegyezte meg az elnök.

- Már egy éve rendszeresen segítséget nyújtunk településeknek, önkormányzatoknak, intézményeknek és szociálisan rászorulóknak – fogalmazott Strázsai Zoltán. – Tagjaink részt vesznek például anyagszállításban, gyakran bevásárolnak, receptet váltanak ki, emellett az első hullám idején közreműködtünk maszkosztásban is. Olyanra is volt példa télen, hogy a hévízi szociális intézmény otthon élő, nehezen mozgó ellátottjainak ingatlana előtt sóztunk, esetleg feltörtük a járdára fagyott jeget.

Mindemellett az alapfeladatok esetszámai sem csökkentek, az önkéntes tűzoltók ugyanúgy vonulnak tűzesetekhez és műszaki mentéshez, mint a korábbi időszakban, és ha kérik tőlük, betegmozgatásban is részt vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában