Frissen Zalából

2021.05.05. 16:00

Elhagyja Sümeget Barsi Balázs, ferences szerzetes

Negyedszázados szolgálat után elhelyezik Sümegről Barsi Balázs ferences szerzetest, aki a nyár közepén a szécsényi novíciusházba költözik.

Péter B. Árpád

Barsi Balázs júliustól Szécsényben folytatja szolgálatát Fotó: Facebook/Barsi Balázs

Fotó: FOTOKEPPEL

A zalaiak által is szívesen látogatott, közeli búcsújáró hely összeforrott Balázs atya nevével, aki most az áthelyezés tényét közösségi oldalára feltöltött üzenetében tudatta a hívekkel, hangsúlyozva, 24 év sümegi szolgálat után örömmel és lelkesedve megy Szécsénybe, mint ahogyan a Veszprém megyei városban is ilyen érzésekkel szolgált, majd felidézte: amikor a mi urunk Jézust tartóztatni akarták, ezt mondta: „más városokban is hirdetni kell Isten országát”.

Barsi Balázs júliustól Szécsényben folytatja szolgálatát
Fotó: Facebook/Barsi Balázs

Barsi Balázs azt kérte a hívektől: „ne költsetek a helyezésem mögé kitalált történeteket, netán összeesküvés-elméletet. Elöljáróim úgy döntöttek, hogy a szerzetes újoncok mellett jó, ha ott van csendes jelenlétével egy idősebb testvér, hiszen a többiek fiatalok. A 25. sümegi év legyen láthatatlan, csendes jubileumi év, amelyet már Szécsényben töltök.” A szerzetes úgy fogalmazott, élete utolsó szakaszához érkezett, s ezt az évet visszavonultságban szeretné tölteni, a régi formában lelkigyakorlatokat sem tart. Balázs atya július 14-ig marad Sümegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában