Frissen Zalából

2021.05.04. 14:57

Bokrétaünnepen vett részt Szijjártó Péter a MouldTech Kft.-nél

„Zalában a kormány támogatásával jelenleg 21 vállalatnál zajlik beruházás összesen 18 milliárd forint értékben. Ezeknek a cégeknek a kormány összesen 7 milliárd forintos támogatást biztosított a versenyképességnövelő program keretében, s ennek nyomán 5600 munkahelyet mentettünk meg a megyében”, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a MouldTech Systems Kft. okiratátadási és bokrétaünnepségén.

Varga Lívia

Fotó: © Katona Tibor

A miniszter kiemelte: ebben a beruházási programban vesz részt az északi ipari parkban működő, magyar tulajdonú MouldTech Kft. is, amely 490 millió forintos beruházást valósít meg, s ehhez a kormány 245 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, 77 munkahelyet megvédve ezzel.

A társaság meglévő iparcsarnokát további 600 négyzetméteres épülettel bővíti, továbbá felhúznak egy teljesen új, 3000 négyzetméteres üzemet is, harminc új munkahelyet teremtve.

A vállalat a repülőgép- és egészségügyi ipar felé nyit, ezért bővíti meglévő gyárát. A kapacitásbővítésnek köszönhetően olyan infrastruktúrát alakít ki, amely hozzásegíti az Ipar 4.0-val kapcsolatos automatizáció és digitalizáció kiterjesztéséhez. A meglévő és bővülő csarnok a prototípusok összeszerelésének a helyszíne lesz. Az új gyártócsarnokban folyik majd a termelés. A régi üzem gépparkját áttelepítik az új csarnokba, a felszabaduló helyet pedig a saját gyártás megerősítése érdekében tavaly létrehozott fejlesztői csoport foglalja el. Tagjai tudományos fokozatokkal rendelkező kutatómérnökök: az elektronika, a gépészet, a mechatronika és a természettudomány területén jártas és kiemelkedő tudással bíró szakemberek. Ezáltal a régi székház egy prototípuskutató és fejlesztő laborrá válik, az új, 3000 négyzetméteres iparcsarnokkal pedig már a megnövekedett vevői igényekre akarnak reagálni. Ez egy olyan modern gyár lesz, ahol a csúcstechnológia és a magas hozzáadott értékű termékek fejlesztése és gyártása kap helyet.

Az ünnepségen beszédet mondott Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő és Molnár Gábor, a MouldTech Kft. tulajdonosa is. Szijjártó Péter zalai programja a Flextronics Hungary Kft.-nél folytatódik, ahol szintén támogatói okiratot ad át a cég vezetőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában