Frissen Zalából

2021.05.30. 21:00

Benzinlopás, balesetek és induló strandszezon – Ezek voltak az elmúlt hét legolvasottabb hírei

Áttekintjük az elmúlt hét meghatározó Zala megyei híreit.

zaol.hu

Fotó: police.hu

Indulhat a strandszezon a zalai Balaton-parti településeken

Kezdődhet a strandszezon, hiszen a zalai Balaton-parti önkormányzatok felkészültek az idényre. A legtöbb strandon fejlesztéseket hajtottak végre pályázati támogatással, így új környezet és szolgáltatások várják a vendégeket. Ugyan apróbb munkálatok még néhány fürdőhelyen hátra vannak, de ezekkel napokon belül elkészülnek. Az idénykezdetről szóló gyenesdiási sajtótájékoztatón elhangzott: a strandok védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak, így mindenki élvezheti a napfürdőzést és a tóban fürdőzést. Cikkünket itt olvashatja.

Ellopták a balatoni vízimentők benzinjét! Vizet töltöttek az üzemanyagtartályba

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megkárosították őket. Egy kikötőben állomásozó hajójukból kilopták a benzint, ráadásul vizet töltöttek az üzemanyagtartályba. Még szerencse, hogy nem egy életmentés előtt szembesültek a vízimentők azzal, hogy nem indul a hajójuk. További részletek ITT.

Tűz keletkezett a bázakerettyei egészségügyi intézményben

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka tűz keletkezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségéhez tartozó bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézete egyik szobájában. A részletekről itt írtunk.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Árokba hajott, kitört egy bóját, betonhídnak is csapódott autójával egy 17 éves liszói lány

Egy 17 éves liszói lány közlekedett 2021. május 27-én 16 óra 5 perckor egy személygépkocsival a 6804-es számú úton Liszó irányából Surd felé. Amikor a 13-as kilométerszelvényhez ért, egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a gépjárműve felett és egy vízelvezető árokba hajtott, ahol kitört egy bóját, majd az autó jobb elejével nekiütközött egy beton hídnak, ami a járművet megdobta, keresztbe fordította, ezt követően pedig a kereszttengelyén keresztül egyszer átfordult és egy vízelvezető árokban állt meg. A részletekről itt írtunk.

Fotó: police.hu

A Zalaegerszegi Bölcsődék közössége is teljesítette a Jerusalema kihívást

Egyfajta gyermeknapi ajándékként készítették. A videót itt tudja megtekinteni!

Tűz ütött ki egy beleznai háznál

Csütörtök este tűz ütött ki egy családi házban a település Kossuth utcájában. A mintegy száz négyzetméteres épület egyik szobája kiégett, az ott élő család szerencsére nem sérült meg. Az eset után a település összefogott: segítenek a bajbajutottakon. A részletekről itt írtunk.

Baleset történt a 75-ösön Novánál

Az elsődleges vizsgálatok alapján egy személy súlyos sérüléseket szenvedett abban a közlekedési balesetben, amely péntek kora este történt a 75-ös út Nova és Zalatárnok közötti szakaszán. Részleteket ITT olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában