Frissen Zalából

2021.05.15. 07:00

A város tortájával is ünnepelnek Keszthelyen

Keresik a város tortáját Keszthelyen. Az édességet június első szombatján mutatják be, amelyet akkortól a helyi cukrászdákban kóstolhatnak majd az érdeklődők.

Péter B. Árpád

Édes csábítás Keszthelyen. Tortával is üzennek

Forrás: ZH-archívum

Fotó: Andras Belovari

A város születésnapját idén sem lehet a hagyományos formában megünnepelni, de az önkormányzat több meglepetéssel készül június első szombatjára. Ezek egyike, hogy e napon bemutatják a város tortáját, amelyre pályázatot írtak ki, ahogyan Nagy Bálint polgármester fogalmazott: hagyományteremtő, közösségépítő céllal és persze azért, hogy népszerűsítsék Keszthelyt az utazást, kirándulást tervezők körében.

Két kategóriában – hagyományos és reform – lehet nevezni, saját recept alapján elkészített tortával. Az értékelésnél fontos a kreatív ötlet, s kívánatos, hogy a torta magyaros, regionális ízvilágot tükrözzön.

Édes csábítás Keszthelyen. Tortával is üzennek
Fotó: ZH-archívum

– Ezzel a kezdeményezéssel is tudjuk népszerűsíteni és támogatni a pandémia alatt nehéz helyzetbe került keszthelyi cukrászdákat, vállalkozásokat – emelte ki Nagy Bálint, hozzátéve: az édességeket szakértő zsűri értékeli majd, s ez alapján választják meg 2021 hivatalos tortáját és reformtortáját, amely a város napjától elérhető lesz a keszthelyi cukrászdákban.

Nevezési díj nincs, pályázhatnak keszthelyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cukrászműhelyek, cukrászdák, egyéb vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások és egyéni vállalkozók. A részletes kiírás Keszthely hivatalos honlapján olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában