ingatlanbazar.hu

2021.05.23. 11:30

A hét ingatlana: eladó a zalaapáti Szentkirályi-kastély!

És persze a hozzá tartozó antik cserépkályha magán-múzeum is. Az ingatlanbazar.hu oldalán bukkantunk a most következő, eladó ritkaságra. A Zalaapátiban kínált, 528 nm-es kuriózum nemcsak csudaszép, de a hely szelleme sem akármilyen! Nézzen szét, vagy akár vegye meg az eladó ingatlant!

ingatlanbazar.hu

 

Zala megyében eladóvá vált egy közel 250 éves teljesen felújított és folyamatosan karbantartott kastély, kúria, teljes berendezéssel, minden tartozékával együtt. A kétszintes épület hatalmas termei korhű antik bútorokkal, tárgyakkal vannak berendezve. A helyiségek fűtését korabeli, egyedi készítésű cserépkályhák látják el, melyek közül kiemelkedik egy, az 1740-es évekből származó meisseni porcelán manufaktúra által készített csodaszép darab, melyhez hasonló értékű csak a Buckingham palotában található, valamint egy, a XVI. századból származó egyedülálló, antracit színű kandalló.

Az épület termei közül külön említést érdemel az óriási, fogadási ebédek rendezésére is alkalmas étkező és a XVI. században, a bencés rend által épített és azóta is kitűnő állapotban lévő boltíves borospince. A kastély egy közel 5 hektáros ősfás parkban áll, melyen földpince, kút és további építmények is találhatóak. A park különlegességei közé tartozik a 400 éves őstuja, a 250 éves mamut fenyő és a szintén 250 éves óriás szil, melyek mellett számos vérbükk, vadgesztenye, japánakác és szivarfa alkotják a birtok egyedülálló növényvilágát.

További képek és részletek itt és itt, az ingatlanbazar.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában