Frissen Zalából

2021.04.16. 13:00

Több ponton módosítanák Zalalövő rendezési tervét

Több ponton is módosítani kívánja településrendezési tervét a város önkormányzata. A változtatások elrendelése előtt a helyi lakosság véleményezheti az elképzeléseket.

Gyuricza Ferenc

A város legfőbb idegenforgalmi nevezetességét, a Borostyán-tavat is érintik a változások

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyieknek erre legkésőbb április 30-ig lesz lehetőségük – a város polgármesterének címzett elektronikus levélben, postai úton, vagy személyesen, a közös önkormányzati hivatalban.

A tervezett módosítások egy része esetleges jövőbeni fejlesztéseket készít elő, így a Borostyán-tó környékén két beruházás is várható. Egyrészt a gát alatti területen parkoló létrehozása érdekében a jelenlegi zöldterület egy része közlekedési terület besorolást kapna, míg a strand környé- kén további szállásjellegű épületek kialakításának lehetőségét teremtenék meg a változtatással. A város belterületének központjától délre eső területen ugyancsak egy jövőbeni fejlesztési elképzelés miatt javasol módosítást a város önkormányzata, ide egy beépítésre nem szánt, speciá­lis sportterület kialakítását tervezik, elsősorban lovas­események megrendezésének céljából. A város északi részén található ipari gazdasági övezet szabályozását pedig úgy változtatnák, hogy ott kisebb vállalkozások igényeinek megfelelő területek is kialakíthatóak legyenek.

A város legfőbb idegenforgalmi nevezetességét, a Borostyán-tavat is érintik a változások
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az önkormányzat a temetők egy részének bővítésével is számol, ezek miatt ugyancsak szükségessé vált a rendezési terv módosítása.

Ezek a változtatások a központi temető mellett a budafai, illetve a patakai városrészek sírkertjeit érintenék. A rendezési terv módosítása mindezeken ­felül praktikus szempontokat is szolgál, ezt többek között a Bagod–Őriszentpéter kerékpárút nyomvonalának felülvizsgálata teszi szükségessé, míg a Bajcsy-Zsilinszky útról délre nyíló területen egy név nélküli kisebb úttal kapcsolatos szabályozás felülvizsgálatát tartották indokoltnak a szakemberek. Az önkormányzat javasolja továbbá a Szent László-templomtól nyugatra található rész besorolási módosítását is. Ennek során a jelenlegi piaci övezetet sport­övezetté változtatnák, ugya­nis ezen a helyszínen piac már nem működik, a helyén egy speciális műanyag borítású kosárlabdapálya található.

Az önkormányzat által tervezett módosítások részletesebb, helyrajzi számokkal is jelölt leírása, valamint azok pontos elhelyezkedése a város honlapján tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában