Frissen Zalából

2021.04.01. 07:00

Sikerrel zárult a „Kanizsai foglalkoztatási paktum” projekt

Sikeresen zárult a „Kanizsai foglalkoztatási paktum” elnevezésű projekt, melynek keretében 425 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban, képzésben és egyéb szolgáltatásban részesültek a városban élő munkanélküliek. A projekt 2016-tól 2020 év végéig tartott, s a közelmúltban az értékelés is megtörtént.

Pásztor András

Mint az a záró közleményben olvasható: a projektet konzorciumban valósította meg a nagykanizsai önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal és a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. A projekt célja az volt, hogy létrejöjjön a helyi foglalkoztatási paktum és a Nagykanizsán élő munkanélküliek közül minimum 300 fő vegye igénybe a projekt keretében kialakított munkaerő­- piaci szolgáltatásokat, támogatásokat, melynek következtében sikeresen munkahelyhez jussanak.

A projekt vállalásai sikeresen teljesültek, miután 343 főt sikerült bevonni. 155 fő részesült bér- és bérköltség-támogatásban, 50 főt vontak be különféle képzésekbe, tanfolyamokba, további 12 fő esetében támogatták a vállalkozóvá válás lehetőségét, illetve egyéb munkaerőpiaci szolgáltatást 136 fő vett igénybe. Ezzel közvetlenül elősegítve Nagykanizsa munkaerőpiaci helyzetének javítását – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában