Frissen Zalából

2021.04.23. 11:52

Sármellék repülőterén hajtotta végre vizsgaleszállását Koller Kinga hadnagy

A koronavírus-járvány ellenére jó ütemben halad a katonai szállítórepülő pilóták kiképzése.

zaol.hu

Forrás: Facebook

Fotó: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

Mint írták: három Falcon pilóta szimulátoros képzése sikeresen befejeződött és megkezdik a hazai és külföldi kötelező kiképzési útvonalak repülését. A teljes kiképzés Falcon szimulátort követő második mérföldköve, amikor a magyar légtérben, magyar repülőterek egyikén vizsgaleszállást hajtanak végre a kiképzés alatt álló pilóták.

Ahogy fogalmaztak, ez történt Koller Kinga hadnagy esetében is, aki vizsgaleszállását Sármellék repülőterének betonjára hajtotta végre. A Falcon begurulását és kikapcsolását követően kellemes meglepetés érte, hiszen az apropón várta Kóré Vilmos őcsényi repülőoktató, aki nemcsak Kinga repülő életében, de a szintén Őcsényben, növendékként repülő Ugrik Csaba dandártábornok életében is jelentős szerepet játszott. Az alakulat jelenlegi parancsnokának első oktatója is Kóré Vilmos volt, aki jelenleg repülésirányítóként dolgozik a Hévíz-Balaton Airporton.

Fotó: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis / Facebook

Az ősz hajú, mindig vidám, de a repülésben szigorú és következetes oktató, az egész repülő társadalom Vili bácsija rengeteg katonai és civil pilótával ismertette meg a repülést és szerettette meg ezt a gyönyörű, de felelősségteljes hivatást.

https://www.facebook.com/mh59airbase/photos/a.1476086749120785/4099450673451033/

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-hevizi-repterre-komoly-szerep-var-a-regio-fejlodeseben-5142457/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában