Frissen Zalából

2021.04.15. 10:00

Online térben zajlott a Salla Művelődési Központ szavalóversenye

A járvány miatt online tartotta meg óvodásoknak szóló hagyományos tavaszi szavalóversenyét a Salla Művelődési Központ könyvtára. Az intézmény felhívására a bajánsenyei, a zalacsébi és a helyi óvodákból összesen 31 kisgyermek jelentkezett.

Gyuricza Ferenc

Az Ébredj, új tavasz! című verseny annyiban különbözött a korábbi években rendezettektől, hogy a benevezett óvodás korú gyermekeknek nem élőben kellett a kiválasztott verseket elszavalniuk, hanem a produkciójukról készült videofelvétellel mutathatták be tehetségüket a bíráló grémium tagjai, azaz Radics Rozália nyugalmazott magyar szakos pedagógus, Berkiné Őri Márta tanító, gyógypedagógus és Bischofné Hesinger Katalin művelődésszervező, költő előtt.

A zsűri úgy ítélte meg, hogy a legjobb produkciót a zalacsébi óvodába járó Major Lukács nyújtotta, második helyen a szintén zalacsébi Gyalogh Anna végzett, míg harmadik Szabó Olívia (Zalalövő) lett. Különdíjat ketten kaptak, a bajánsenyei Horváth Kata és a helybéli Hozbor Lotti. A beérkezett versvideókat a zalalövői városi televízió április 19-i adása részeként, illetve rövidesen a Salla Művelődési Központ könyvtárának közösségi oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában